hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli Eğitim Bakanlığı'ndan imam-hatip atağı

    Milli Eğitim Bakanlığından imam-hatip atağı
    expand

    Milli Eğitim Bakanlığı, imam-hatip okullarının niteliğini artırmak, daha donanımlı mezunlar vermesini sağlamak amacıyla harekete geçti. Bakanlık attığı adımlarla bu okulların hem özelliklerini artırdı hem de sayısını.

    Lise ve ortaokul düzeyinde toplam 2 bin 217'ye ulaşan imam hatip okullarında 480 binin üzerinde öğrenci eğitim görüyor.

    Yeni yapılan proje ile imam hatip liseleri ve ulaslararası imam hatip liseleri ile eğitim kalitesi de artırılıyor.

    İmam hatip okulları için yeni bir dönem başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, niteliklerini artırmak, daha donanımlı öğrencilerin yetişmesini sağlamak için bu okullara ilişkin yeni adımlar attı. Hem sayıları artırıldı hem de türleri...

    2012-2013 eğitim döneminde 708 olan imam hatip lisesi sayısı, 850'ye yükseldi. Bu okullardan 558'i imam hatip anadolu lisesi. 4++4+4 eğitim sistemiyle birlikte geçen yıl açılan imam hatip ortaokullarının sayısı da artırıldı.

    Geçen yıl bin 99 olan imam hatip ortaokulu sayısı, bu yıl 300'e yakın yeni okulla birlikte bin 367'ye ulaştı. Lise ve ortaokul düzeyinde toplam imam hatip okulu sayısı böylece  2 bin 217'ye ulaştı.

    İmam hatip liselerinde 381 bin, imam hatip ortaokullarında ise 100 bini aşkın öğrenci eğitim görüyor.

    İmam hatiplerin artan okul ve öğrenci sayılarının yanı sıra, nitelikleri de geliştiriliyor. İşte bu amaçla açılan okul türlerinden biri "Proje imam hatip liseleri. "

    Proje liseler İstanbul ve Denizli'de eğitime başladı. Amaç; başarılı ve hafız öğrencilerin okuması ve akademik düşünceye sahip öğrencilerin yetişmesi.

    Bu okulların da büyükşehirlerde yaygınlaştırılması planlamalar arasında. Proje okullarında okuyan başarılı öğrenciler için bir başka adım, farklı kültürleri tanımaları ve yabancı dil öğrenmeleri için öğrenci değişimi programı kapsamında başka üklerere gönderilmeleri.

    3 uluslararası imam hatip lisesi de eğitim sistemi içinde. Kayseri, Konya ve İstanbul'da eski  darüşşafaka Lisesi'nde açılan bu okullarda Müslüman ülkeler ile Müslümanların yaşadığı ülkelerin eğitimli din görevlisi ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

    Mezunlarından, daha sonra gönderilecekleri ülkelerle ikili ilişkileri geliştirmeleri, dünya barışına katkı sağlamaları bekleniyor. Bu okullarda da 80 ülkeden 551 öğrenci eğitim görüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow