hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Basın özgürlüğü isteyen Türklerin yanındayız"

    Basın özgürlüğü isteyen Türklerin yanındayız
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu pazartesi günü ABD'ye gidecek, o ziyaret öncesinde ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland ikili ilişkilere değindi. ''b"Basın özgürlüğü konusunda hükümetin sorumlu davranmasını isteyen Türklerin yanındayız'' diyen Nuland, bu konuda çekingen davranmayacaklarının mesajını verdi.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu pazartesi günü Amerika'ya gidiyor. O ziyaret öncesi, ABD Dışişleri bakan yardımcısı victoria nuland atlantik konseyi'nde konuştu.

    Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Nuland, görevine atandıktan sonra yaptığı ilk konuşmada, Türkiye - ABD ilişkilerine değindi.

    Washington ve Ankara arasında zaman zaman görüş ayrılıklarının olduğunu ifade etti, "basın özgürlüğü tartışması üzerinden birbirimize karşı dürüst oluyoruz" mesajını verdi, "Daha fazla açıklık, daha fazla basın özgürlüğü, daha güvenilir devlet isteyen Türkler'in açık bir şekilde yanındayız" diyerek Amerika'nın bu konuda çekingen davranmayacağının altını çizdi.

    Nuland paneldeki konuşmasında Kıbrıs sorunununa da değindi, "olası çözüm tüm Doğu Akdeniz'e katkı sağlayacak" mesajını verdi.

    Nuland şöyle konuştu:

    "Türkiye ile Yunanistan'ın, taraflar arasında karşılıklı kabul edilebilir bir anlaşmaya varılması noktasındaki desteğini de çok takdir ediyoruz. Bugün, kapsamlı anlaşma için liderlik ve ortak çıkarlar mevcut. Bu an, boşa harcanmamalı. Anlaşmanın yararları Kıbrıs ile sınırlı kalmayacak, bunun Doğu Akdeniz boyunca derin olumlu etkisi olacak.''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow