hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Benim Adım Kırmızı" Fransa'da sahneleniyor

    Benim Adım Kırmızı Fransada sahneleniyor
    expand

    Orhan Pamuk'un romanı "Benim Adım Kırmızı", Fransa'da Avignon Tiyatro Festivali kapsamında 8-24 Temmuz tarihleri arasında Caserne des Pompiers'de sahneleniyor.

    Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'tan yapılan açıklamaya göre, Alain Lecucq ve Narguess Majd'ın sahneye uyarladığı, Brice Coupey'in anlatıcılığı ve Siamak Jahan'ın müzikleri eşliğinde hayat bulan "Mon nom est rouge (Benim Adım Kırmızı)", kâğıt tiyatrosunun en özgün uyarlamalarından biri olarak, Avignon'dan İstanbul'a esrarlı ve melankolik bir düş köprüsü kuruyor.

    Orhan Pamuk'un bu ay içinde Yapı Kredi Yayınları'ndan basılan tekrar baskı kitaplarından biri olan Benim Adım Kırmızı, yazarın dünyada şimdiye dek en çok satan romanı oldu.

    Eser, Fransa ve İtalya'da yılın kitabı seçildi, dünyada bir romana verilen en prestijli ödüllerin başında gelen Uluslararası IMPAC Dublin ödülünü kazandı.

    Yapı Kredi Yayınları, Doğu ve Batı'nın dünyayı görme biçimleri, aşk ve ölüm hakkında romanı, ilk yayımlanışından 15 yıl sonra, yazarın sonsözü ve kapsamlı bir sanat-tarih kronolojisiyle birlikte sunuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow