hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son sergisini İstanbul'da açıyor

    Son sergisini İstanbulda açıyor
    expand

    Sadece mikroskopla görülebilen eserler oluşturmasıyla tanınan mikro minyatür ustası Mykola Syadristy, sanat yaşamının son sergisini Türkiye'de açacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    17 Ağustos'ta İstanbul'da açılacak mikro minyatür sergisinde, iğne deliğinin içindeki deve kervanından, sivrisineğin iğne ucundaki 6,5 milimetre çapındaki şemsiyeli kız minyatürüne, yarım haşhaş tohumu içinde kırlangıçlar ve yuvalar ile 203 detaydan oluşan 1,8 milimetre çapındaki yel değirmenine kadar birbirinden ilginç eserler yer alıyor.

    Sergi, Aqua Florya AVM'de 17 Ağustos'ta sanatseverle buluşacak. İnsan saçından 400 kat daha ince bir tel kullanarak 3,96 milimetre uzunluğunda yelken meydana getirebilen Syadristy eserlerini, rubin, altın, platin, safir gibi farklı malzemelerden özel teknik ve aletler kullanarak yapıyor.

    Büyük bölümü Guinness Rekorlar Kitabı'na giren eserlerden saç telinin içindeki gül, üzüm çekirdeği içinde tilki ve pirinç tanesinin üzerinde yelken kompozisyonları dikkati çekiyor.

    İğne deliğinin içindeki deve kervanı, sivrisineğin iğne ucundaki 6,5milimetre çapındaki şemsiyeli kız minyatürü, yarım haşhaş tohumu içinde kırlangıçlar ve yuvalar, 203 detaydan oluşan 1,8 milimetre çapındaki yeldeğirmeni, karaçalı taşının oyulması ile yapılan, 3,3 milimetre boyutundaki Abraham Lincoln portresi de sanatçının en çok ilgi gören eserleri arasında yeralıyor.

    Mykola Syadristy, 50 yıldır bu sanatla uğraştığını söyledi. Gidebileceği bütün ülkeleri ziyaret ettiğini, artık başka bir ülke gezmek istemediğini ifade eden Syadristy, daha önce dünyanın farklı yerlerinde açılan sergilerine, Türk ziyaretçilerin de büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

    Syadristy, "Türkler çok kibar insanlar. Ukrayna ile Türkiye'nin ortak çıkardığı bir derginin yöneticileri beni davet etti. Onları kıramadım" dedi.

    Sanatının zor olduğuna dikkati çeken Syadristy, bunun öğretilebilecek bir iş olmadığını, herkesin sanatını kendi doğasına göre geliştirdiği yöntemlerle şekillendirdiğini vuguladı.

    Ukrayna Halk Sanatları Onursal Ustası olan Mykola Syadristy'nin en son Kanada'nın Toronto şehrinde açtığı sergiyi, 20 günde 80 bin kişi ziyaret etti. Türkiye'de ilk kez sanatseverlerin beğenisine sunulacak Syadristy'nin eserleri, sanatçının son sergisi olması dolayısıyla ayrı bir önem taşıyor.

    Ziyaretçilerin, 17 Ağustos'tan itibaren gezebileceği serginin resmi açılışı, 16 Eylül'de yapılacak. Sergi, 28 Şubat 2014'e kadar Aqua Florya AVM'de görülebilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow