hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haluk Gerger'in bir kitabı daha Almancada!

    Haluk Gergerin bir kitabı daha Almancada
    expand

    Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararasi İlişkiler Bölümü eski öğretim üyesi HaIuk Gerger'in ABD, Ortadoğu, Türkiye adlı kitabı Almancaya çevrilerek yayınlandı.

    Uluslararası araştırma ve incelemeleriyle tanınan Haluk Gerger'in Türkiye'de büyük ilgi gören ve geçtiğimiz aylarda genişletilmiş 5. basımı yapılan kitabı ABD, Ortadoğu, Türkiye, Almanya'da Zambon yayınlarınca "Widerstand im Nahen  Osten!" (Direnen Ortadoğu) başlığıyla yayınlandı. Gerger'in Türk Dış Politikasının Ekonomi Politiği kitabı ise daha önce,  2004 yılında Almancaya çevrilerek yayınlanmıştı. Gerger'in ABD, Ortadoğu, Türkiye ile Türk Dış Politikasının Ekonomi Politiği adlı eserlerinin genişletilmiş, güncelleştirilmiş basımları geçtiğimiz Ekim ayında Yordam Kitap tarafından okurlara sunulmuştu.

    Haluk Gerger, "Widerstand im Nahen  Osten!" başlığı ile Almanya'da basılan kitabında, "Ortadoğu, neden son altmış yıldır ABD'nin saldırılarına hedef oluyor? Ortadoğu'da devlet sınırları neden cetvelle çizilmiş gibi düzgün? Bölge, neden kanlı savaşlarla, etnik çatışmalarla anılıyor?" sorularından yola çıkarak, Osmanlı sonrasından günümüze modern Ortadoğu tarihinin çok boyutlu, bütüncül bir analizini sunuyor. Kitabın son bölümünde Ortadoğu'daki son isyan dalgası ile AKP'nin bölgeye yönelik saldırgan politikası ve taşeron rolü sergileniyor.

    Gerger'in söz konusu kitabı 2006 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin araştırma inceleme dalında ödüle layık görüldü. Haluk Gerger, Almanya'da Darmstadt Teknik Üniversitesi'nde çeşitli dönemlerde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow