hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şanghay Edebiyat Festivali'nde ilk kez bir Türk

    Şanghay Edebiyat Festivalinde ilk kez bir Türk
    expand

    1 – 17 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan Şanghay Uluslararası Edebiyat Festivali’ne Türkiye’den katılacak isim belirlendi. Özellikle fantastik kurgu eserleriyle dikkat çeken Barış Müstecaplıoğlu, Şanghay Uluslararası Edebiyat Festivali’ne Türkiye adına katılan ilk yazar olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2003 yılından beri devam eden festivale bu yıl  21 ülkeden 71 yazar katılacak. Çin’in en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Şanghay Uluslararası Edebiyat Festivali,  her yıl çok sayıda gazeteci, şair, yazar, araştırmacı, senarist ve müzisyeni  ağırlıyor.  

    Festivalde Müstecaplıoğlu’nun katılımı ile, “Türkiye’nin Hayal Gücü” isimli seminer, “Fantastik Bir Dünya Yaratmak” ve “Türk Edebiyatı ve Fantastik Roman” konulu paneller gerçekleşecek. 

    Barış Müstecaplıoğlu, 1977'de Kocaeli’de doğdu. Yükseköğrenimini Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. Hikâye ve roman eleştirileri Varlık, Altyazı, Kitap-lık, Radikal Kitap gibi dergilerde ve çeşitli gazete eklerinde yayımlandı. Türkiye'nin ilk fantastik kurgu dizisi olan Perg Efsaneleri'nin başlangıç romanı Korkak ve Canavar ve devam kitabı Merderan'ın Sırrı 2002'de, üçüncü romanı Bataklık Ülke ise Ocak 2004'te yayımlandı.

    Perg Efsaneleri tarzında bir fantastik kurgu romanı olan ve yeni bir serinin müjdesini veren Şamanlar Diyarı ise 2012 yılında İthaki Yayınları tarafından yayımlandı. Bu kitapla Mehmet Siyah Kalem'in çizdiği yılan kuyruklu esrarengiz yaratıklara bir isim, bir ülke ve bir tarih yarattı. Yazarın çeşitli öykü ve romanları bugüne kadar İngilizce, Lehçe, Romence, Bulgarca, Çince, Arapça’ya çevrildi. 2013'te Sırpça, Almanca ve Hintçe yayımlanacaktır.

    2012'de, Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği'nin (FABİSAD) kurucuları arasında yer aldı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow