hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gangnam'cı PSY'dan yeni şarkı müjdesi

    Gangnamcı PSYdan yeni şarkı müjdesi
    expand

    İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyen Güney Koreli şarkıcı PSY, "Gangnam Style'ı yaptığımda bu kadar ünlü olacağımı düşünmemiştim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Gangnam Style" şarkısıyla olay olan Güney Koreli şarkıcı Park Jae-Sang (PSY), Pera Palas Otel'de basın toplantısı düzenledi.

    Saat 12.00'de başlayacağı belirtilen basın toplantısı 12.45'te başladı. Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantı 13.15'te sona erdi. Yarım saat süren basın toplantısında tercüman aracılığıyla gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güney Koreli şarkıcı Park Jae-Sang (PSY), "Türkiye'ye ilk defa geldim. İstanbul'da da ilk defa bulunuyorum. Türkiye ve Kore arasındaki kardeşlik bağı her zaman çok güçlüydü. Aynı zamanda benim Youtube'deki müzik videomu en fazla izleyen ülkeler arasında Türkiye 3'üncü sırada olduğu içinde ayrıca çok mutluyum. Birinci ülke Amerika, daha sonra Tayland ve sonrasında Türkiye ve Kore şeklinde sıralanıyor. Bunun için çok teşekkür ederim" dedi. 

    "BU ŞARKIYI YAPTIĞIMDA DA BU KADAR ÜNLÜ OLACAĞIMI DÜŞÜNMEMİŞTİM"

    "Böyle bir başarıyı bekliyor muydunuz?" şeklindeki soruya PSY, "Bu şarkıyı yaptığımda da bu kadar ünlü olacağımı düşünmemiştim. Hala daha neden bu kadar ünlü olduğumun tam olarak farkında değilim. Bu şarkıyı bu kadar ünlü hale getirmek için çok ekstra bir çaba göstermedim. Bir şekilde ünlü bir şarkı oldu" diye cevap verdi.

    TERCÜMAN TÜRKÇE SORDU GANGAM STYLE GÜLDÜ

    "Başarılarınızı şarkıdan dolayı mı, yoksa danstan dolayı mı olduğunu düşünüyorsunuz" şeklinde İngilizce sorulan soruyu tercüman Türkçe olarak Güney Koreli şarkıcı Park Jae-Sang'a sordu.

    Şaşkınlığını gizleyemeyen Park Jae-Sang'a tercümana bir süre baktıktan sonra "Bana ingilizce sorulan soruyu Türkçe olarak soruyorsunuz" diyerek güldü.

    Park Jae-Sang'a , "Hala daha tam olarak özel nedeni bilemiyorum. Neden bu kadar ünlü olduğunu. Belki de danstaki o seksi hareketleden dolayı olabileceğini düşünüyorum. Aynı zamanda Youtube'da küçük çocukların şarkımı dinleyerek attıkları çığlıklarını ağlayışlarını ben de görüyorum. Benim kendi çocuğumda bu şekilde davranıyor. Bunları görmek yine de mutluluk veriyor. Nisan'da ayrıca yeni bir single çıkaracağım. Belki yeni bir Gangnam Style tarzı dansla da karşınıza çıkabilirim" şeklinde konuştu.

    "AYNI ŞEKİLDE DANSLAR YAPMIŞTIM"

    "Bu dansı nasıl buldunuz" şeklindeki soruya Park Jae-Sang, "Bu dans aslında benim 6'ıncı albümünde ortaya çıkan bir dans ve şarkıydı. Bundan önce 5 tane daha albümüm vardı. Aynı şekilde danslar yapmıştım. En son hazirandan sonra Gangnam Style çıkmadan önce 'Nasıl bir dans figürü çıkarabiliriz' diye düşünmüştüm. En sonunda bir at şeklinde dans etmenin eğlenceli olacağını düşündüm" diye konuştu.

    "ŞARKIMI BAZEN MAKARENA'YA DA BENZETEBİLİYORLAR"

    Park Jae-Sang, "Bazı ülkelerde herşeyin yayınlanmasına izin vermeyen ülkeler var. Mesela Çin ve Almanya gibi. Şarkımı bazen Makarena'ya da benzetebiliyorlar. Ama o zamanlar bu zamandaki gibi sosyal bir medya yoktu ve bu yüzden herhangi bir şekilde o zamanla bu zamanın çok fazla belki karşılaştırması olamayabilir. Sosyal medya sayesinde çok yaygınlaşabileceğini de görmüş olduk" şeklinde konuştu.

    "BU ÜLKEDE ÇOK FAZLA SEVİLDİĞİMİ ANLADIM"

    Park Jae-Sang, "Havalimanından buraya gelene kadar çok şaşırdım. Çünkü havalimanına da ilk geldiğimde bir sürü basından arkadaş vardı. Bu kadar yoğun ilgiyle karşılaşmaktan dolayı bu ülkede çok fazla sevildiğimi anladım. Bu bir bakıma iyi bir bakıma da kötü. Çünkü çok fazla tanındığım için belki çok fazla seyahat edemeyeceğim, etrafıma çok fazla bakamayacağım. Bu sebeple biraz otelde dinlenip hazırlıklarımı yapıp o şekilde ülkeme geri dönmeyi düşünüyorum" dedi.

    Park Jae-Sang basın açıklamasının ardından gazetecilerle günün anısına fotoğraf çektirdi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow