hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kelebeğin Rüyası'nın müzikleri de Oscar yolunda

    Kelebeğin Rüyasının müzikleri de Oscar yolunda
    expand

    Türkiye'nin Oscar aday adayı seçilmesiyle uluslararası arenada boy göstermeye başlayan "Kelebeğin Rüyası" filminin müzikleri de ses getiriyor.

    Rahman Altın, "Kelebeğin Rüyası" filmi için bestelediği müzikleri ile dünyanın en prestijli film müziği ödüllerinin verildiği World Soundtrack Academy Awards'da "Yılın En İyi Film Müziği" dalında aday gösterildi.

    Rahman Altın, bu adaylık ile ilgili olarak, "Biz başvurmadan, ödül komitesinin kendi seçkisi ile adaylığın gerçekleşmesi durumu çok daha özel ve değerli hale getiriyor" dedi.

    ABD'nin Los Angeles kentinde düzenlenen Golden Globe Özel Gösterimi'nde de müziğin özellikle dikkat çektiği ve beğeni aldığı görüldü.
    Rahman Altın kimdir?Opera sanatçısı, besteci ve yapımcı.

    1994'ten bu yana performans, reklam, TV ve sinema için yaklaşık 5 bin besteye imza attı, ulusal/uluslararası birçok ödül kazandı.

    Uluslararası ödülleri arasında 2007'de "Cenneti Beklerken" ile kazandığı üç adet "En İyi Film Müziği" ödülü bulunmakta.

    2001 ile 2011 yılları arasında aralarında Ogilvy & Mather, Young & Rubicam, Mc Cann Erickson, Leo Burnett, D’ARCY, BBDO, Euro RSCG, Lowe, DDB, Thompson, MAP, RPM, Grey Worldwide, Saatchi & Saatchi ve TBWA'nin de bulunduğu uluslararası reklam ajanslarına 1000'den fazla jingle besteledi.

    "Kelebeğin Rüyası"nın olası Golden Globe adaylığı ile "En İyi Film Müziği" dalında da Golden Globe Ödülü'ne aday olabileceğini açıklayan Rahman Altın, uluslararası ödüllerin Türk sineması için çok önemli bir "exposure" sağlayacağını belirtti.

    Bu arada ödüllere web oylama devam ediyor. Oy vermek için tıklayınız...

    Şairlerin hikayesi


    Genç yaşta veremden ölen şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun yaşam hikayelerinin anlatıldığı "Kelebeğin Rüyası", 1941 yılının Türkiye'sini, 2'nci Dünya Savaşı dönemi ve mükellefiyet günlerini yansıtıyor.

    Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Mert Fırat, Zeynep Farah Abdullah ve Yılmaz Erdoğan'ın başrollerini paylaştığı filmde, Ahmet Mümtaz Taylan, Taner Birsel, Devrim Yakut, İpek Bilgin, Aksel Bonfil ve Servet Pandur da rol alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow