hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Souad Massi Mersin'de sahne aldı

    Souad Massi Mersinde sahne aldı
    expand

    Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahneye çıkan Cezayirli şarkıcı Souad Massi, söylediği şarkıları ve sahne performansı ile sanatseverleri kendine hayran bıraktı.

    Souad Massi, kendisini dinlemeye gelenleri selamlayarak konserine başladı. Söylediği sosyal mesaj içerikli şarkıları ile salondakileri etkileyen Massi, hem bir şarkı yazarı-şarkıcı olarak hem de elinde gitarı, politik duruşuyla Cezayir'den çıkan güçlü kadın figürü olarak biliniyor. Massi, Fransa'dan aldığı davet üzerine yıllar önce doğduğu topraklardan ayrılmasına rağmen Cezayir geleneksel müzikleriyle rock ve folk mozikleri buluşturan özgün tarzı sayesinde ülkesinin adını müziğiyle duruyor.

    Bir flamenko grubuyla başladığı kariyerini, birçok rock grubuyla devam ettiren, solo kariyerinden kendi yazdığı şarkılarla birbirinden farklı tarzları yan yana getiren Massi sahnede şarkı söylerken, Mersinli sanatseverler de alkışla tempo tutup sanatçıyı yalnız bırakmadı. Zaman zaman Massi'nin söylediği Arapça şarkılara Mersinli sanatseverler de eşlik etti. Çıkışını 2002 yılında BBC ödüllerini topladığı ve büyük ilgi gördüğü albümünden bu yana sürdüren Souad Massi, konserinde Arapça, Fransızca, İngilizce ve Berberice eserler seslendirdi.

    Konserin bitiminin ardından Massi sahneyi terk ederken, Mersinli sanatseverler sanatçıyı alkışları ile yeniden sahneye çağırdı. Sanatseverlerin istediğini kırmayan Massi, yeniden sahneye gelerek gördüğü yoğun ilgiye söylediği şarkılarla teşekkür etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow