hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Tam gün"de formül bulundu

    Tam günde formül bulundu
    expand

    Bakanlar Kurulu, öğretim üyelerini üniversite hastanelerine döndürmek için, "tam gün" yasasında esnek çalışma formülü değişikliğini görüşecek.

    Tam gün düzenlemesindeki esnek çalışma formülü, Bakanlar Kurulu'nun gündemine geliyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Çalışmamızı bugün Bakanlar Kurulu'na sunacağız" dedi. Kararın 14 Mart Tıp Bayramında açıklanması bekleniyor.

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "tam gün yasası" ile ilgili revizyonda sona gelindiğini açıkladı. Karar aşamasına gelininceye kadar sivil toplum örgütleri temsilcileri ve üniversiteler ile görüşmeler yaptıklarını belirten Bakan Müezzinoğlu, son çalışmanın da bakanlıklar arasında yapıldığını açıkladı.  Müezzinoğlu, "3-4 gündür Başbakan Yardımcımız Ali Babacan'ın başkanlığında Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı ile görüşmeler yaptık" dedi.

    Doktorları hastane ya da özel muayenehaneleri arasında seçim yapmaya zorlayan tam gün yasasında yapılacak revizyon şimdi Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak. Düzenleme ile üniversite hastanelerinden ayrılan öğretim üyelerini geri döndürmek planlanıyor.

    Bakanlıklar arasında yapılan çalışma sonrasında formül, esnek çalışma üzerine kuruldu. Bu formüle göre, öğretim üyesi, muayenehane açmayacak ama mesai saatlerinden sonra, fark alarak üniversitede hasta bakacak. Hastadan alınacak fark ücretinin ise 300 lirayı geçmemesi planlanıyor.

    Bakan Müezzinoğlu, "Anne Sütü Bankası" konusunda da bankanın hayata geçmesi için hukuki boyutun üzerinde durulduğunu söyledi. Bakan, uygulamanın önce prematüre bebeklerde başlatılacağı bilgisini verdi. Müezzinoğlu, "Erken doğum olduğu için annenin sütü yok. İlk önce prematüre bebeklerde ihtiyaç var. Daha sonrasında da anne ile bebeğin süt ilişkisini hukuki boyuta taşımamız lazım. Bu konuda Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın bir çalışma yapması lazım. Bu çalışmaları başlatacağız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow