hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malaga tarih yazdı

    Malaga tarih yazdı
    expand

    Şampiyonlar Ligi 2. turunda Malaga 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Porto'yu 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalan ekip olmak adına İspanyol temsilcisi Malaga ve Portekiz ligi ekiplerin Porto kozlarını La Rosaleda Stadı'nda paylaştı.

    İtalya futbol federasyonundan Nicola Rizzoli'nin düdük çaldığı mücadele adını çeyrek finale yazdırarak kasasını dolduran taraf aldığı 2-0'lık galibiyet ile ev sahibi Malaga oldu. Malaga'ya turu getiren gollleri yaklaşık 23 metreden 43. dakikada Isco ve 77. dakikada Santa Cruz kaydetti.

    Portekiz'deki ilk mücadeleden 1-0'lık mağlubiyet ile ayrılan Malaga'da öncelikli hedef yemeden 1 gol kaydetmekti. Maçın ilk düdüğünden itibaren rakip kaleye yüklenen Malaga 42. dakikada sevinmesine rağmen, Baptista'nın ağlara gönderdiği top öncesinde faul olduğu gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

    Bu pozisyonun ardından daha da motive olan ev sahibi ekipte Isco sahneye çıktı. yaklaşık 23 metreden örümcek ağlarını alan 21 yaşındaki genç oyuncu takımını 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin ilk yarısı bu skor ile sonuçlandı.

    Maçın henüz 24. dakikasından Rizzoli tarafından sarı kart gören Defour, 1-0 geride olmanın da getirdiği endişe ile agresifliğini kontrol edemedi. Belçikalı orta saha oyuncusu 49. dakikada gördüğü ikinci sarı kart ile takımını 10 kişi bıraktı.

    Aradağı golü bulan ve rakinin 10 kişi kalması ile rahatlayan Malaga oyunun kontrolünü eline geçirmeye başardı. Nitekim kronometreler 77'yi gösterdiğinde Paraguaylı tecrübeli forvet takımı adına kaydettiği 2. gol ile karşılaşmanın skorunu 2-0'a getirdi.

    Mücadelenin geri kalan dakikalarında gol sesi çıkmayınca, Portekiz'deki 1-0'ın rövanşında rakibini evinde 2-0 yenen Malaga çeyrek final biletini kapan taraf oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow