hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    1461 Trabzon 3. olmasına rağmen play-off'ta yok

    1461 Trabzon 3. olmasına rağmen play-offta yok
    expand

    PTT 1. Lig'de Çaykur Rizespor'u 3-2 yenerek lig 3. sırada bitiren 1461 Trabzon daha önce aldığı karar gereği play-off'lara katılmayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PTT 1. Lig'in 34. ve son haftasında Çaykur Rizespor ile 1461 Trabzon karşı karşıya geldi. Karadeniz derbisinde 3-2'lik skorla gülen ekip Yusuf (2) ve Mustafa'nın golleriyle Bordo-Mavililer oldu. Rize'nin golleri ise Sercan ve Cenk'ten geldi.

    Yeni Rize Şehir Stadı'nda oynanan müsabakanın 3. dakikasında 1461 Trabzon üstünlüğü yakaladı. Kaleyi karşıdan gören frikikte topun başına geçen Mustafa Tiryaki şık bir vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1. Çaykur Rizespor, dakika 24'te skoru eşitledi. Cernat'ın kullandığı korner sonrası ceza sahasında oluşan karambolde topu eski takımının ağlarına gönderen Sercan Kaya, maça denge getirdi: 1-1. Dakika 33'te Bordo-Mavili takım yeniden öne geçti. Mesut'un şık ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Yusuf Erdoğan takımına yeniden üstünlüğü getirdi ve ilk devre 2-1'lik skorla 1461 Trabzon'un lehine noktalandı.

    İkinci yarıda takımlar girdikleri pozisyonlarda golü bulamazken, Rize 62'de Cernat ile penaltı vuruşundan yararlanamadı. Karşılaşmada son dakikalar ise hareketli geçti. Çaykur Rizespor 87'de maçta yine denge sağladı. Bordo-Mavili takımda kaleci Fatih ile savunmanın anlaşmazlığını iyi değerlendiren Cenk Ahmet topu kaptı ve skoru 2-2 yaptı. Maçtaki son sözü ise 1461 Trabzonlu Yusuf Erdoğan söyledi. Dakika 90'da yeniden sahneye çıkan Yusuf maçın skorunu belirledi: 2-3.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu sonuçla puanını 53'e yükselten 1461 Trabzon ligi üçüncü sırada tamamlarken, 59 puanda kalan Çaykur Rizespor ise ligi 2. sırada bitirdi.

    1461 Trabzon Play-Off'a katılmayacak

    Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, 1461 Trabzon'un Play-Off'ta mücadele etmeyeceğini açıklamıştı.

    Şener, burada yaptığı konuşmada, 1461 Trabzon Kulübü'nün yönetime geldikleri zamanki projelerinden olduğunu belirterek, "Trabzonspor'a altyapı oluşturacak profesyonel bir yapı oluşturduk ancak zamanla PTT 1. Lig'e çıkması birtakım temel ihtiyaçları ortaya çıkardı. 2004'de temeli atılan bu binayı tamamlayarak oldukça modern bir tesis haline getirdik ve hibe ettik. Bundan da gurur duyuyoruz" dedi.

    1461 Trabzon'un play-offa katılıp katılmaması konusuna da değinen Şener, şöyle konuştu:

    "Bu aralar kulüple ilgili TFF'nin bize yazdığı 13 Mayıs'a kadar ya hisseleri devredin ya da play-off oynatmayız' şeklinde bir yazı var. Biz de 1461 Trabzon'un play-off oynamaması kararını verdik. Trabzonspor'un altyapısı olarak devam edecek. Bu bizim yönetimimizin bir görüşü. Bundan sonraki yıllarda diğer arkadaşlar başka bir şey düşünebilir. Bize çok iyi futbolcular yetiştirdiler, onlardan memnunuz. Kulübü böyle devam ettirmek durumundayız. Değerli bir hocası var. İnşallah önümüzdeki süreçte altyapının yenilenmesi ile birlikte burada yeni stat kurmak ihtiyacı duyacaktır. Trabzonspor camiası büyük camia. Önümüzde genel kurul var, benim de herhalde bu son açılış veya son konuşmalarımdan birisi. Hepinize bugüne kadar bize verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow