hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uruguay, İspanya'nın rakibi oldu

    Uruguay, İspanyanın rakibi oldu
    expand

    U20 Dünya Kupası'nda Uruguay, Nijerya'yı 2-1'le geçip çeyrek finalde İspanya'nın rakibi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son 16 turunun İstanbul’daki son karşılaşmasında gruplarını ikinci sırada bitiren ve Ali Sami Yen Arena’ya yolu düşen iki ekip, Nijerya ve Uruguay karşılaştı. Daha önce U-20 seviyesinde hiç karşılaşmamış olan bu iki ekip, FIFA turnuvalarındaki ilk karşılaşmasını birkaç gün önce Konfederasyon Kupası’nda gerçekleştirdi. A takım seviyesinde galip çıkan taraf 2-1’le Uruguay oldu. U-20 seviyesinde ise iki takımın da amacı çeyrek final biletini almaktı.

    İlk dakikada Uruguay golü bulabilirdi. Nijerya kalecisi Okani’nin hatasında topla buluşan Nicolas Lopez’in vuruşunu Abdullahi Shehu çıkarttı.

    İlk yarı genelinde karakterlerinin aksine tutuk oynadı iki tarafta. 17. dakikada Kayode sağ kanatta topla buluştu. Topu sürdükten sonra Ajagun’a etkili bir pas attı fakat Nijeryalı golcü topu yakalayamadı.

    İki dakika sonra 19. dakikada Gino Acevedo topla ceza sahasında buluştu. Uruguay’ı öne geçirebilirdi fakat vuruşu fazla yüksekten gitti.

    39. dakikada uzun pasla topla buluşan Shehu, içerideki Aminu Umar’a kesti. Umar da topa etkili vurdu fakat kaleci Guillermo de Amores ge de güzel çıkarttı.

    41. dakikada Abdullahi Shehu iki dakika arayla iki sarı kart görüp oyundan atıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk yarı 0-0’lık beraberlikle kapandı.

    Goller ikinci yarıda geldi. Uruguay eksik kalan rakibi karşısında erken bir gol bulmanın peşindeydi. Ancak golü bulmaları için 65. dakikayı beklemeleri gerekti. Serbest vuruş sonrası içeri ortalanan topu kaleci elinden kaçırınca Nicolas Lopez kale çizgisinde topla buluştu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

    Nijerya’nın cevabı gecikmedi. 69. dakikada kaleye 50 metre mesafeden topu alan Kayode, topu ceza alanına kadar sürdü ve sert vurdu. Kalecinin yapacak hiçbir şeyi yoktu, top filelerle buluştu. (1-1)

    Uruguay turu getiren golü 84’de penaltıdan buldu. Ceza alanında Diego Rolan’ı düşüren kaleci penaltıya sebebiyet verdi. İlk golün sahibi Lopez topun başına geçti ve Güney Amerikalılara turu müjdeledi. (2-1)

    Bu sonuçla Uruguay İspanya’nın rakibi olurken, güzel futboluyla beğeni toplayan Nijerya turnuvaya veda etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow