hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süper Kupa Galatasaray'ın

    Süper Kupa Galatasarayın
    expand

    TFF Süper Kupa karşılaşmasında Galatasaray, normal süresi 0-0 sona eren mücadelenin uzatma bölümünde Drogba'nın ayağından bulduğu golle Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek şampiyon oldu.

    1. dakikada Cristian'ın yaklaşık 30 metreden çektiği şutta top, kaleci Muslera'ın kontrolünde auta gitti.

    4. dakikada Sow, Webo'dan ceza yayı civarında aldığı topu kontrol ederek bekletmeden yerden kaleye gönderdi, meşin yuvarlak Muslera'da kaldı.

    15. dakikadaki Galatasaray atağında, Drogba'nın ceza alanı dışından vuruşunda top auta çıktı.

    20. dakikada Amrabat'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği topu kaleci Mert elleriyle çeldi, dönen topu altı pas civarında Drogba tamamlamak istedi, ancak Mert gole izin vermedi.

    24. dakikada Hasan Ali Kaldırım sol kanattan topu sürerek ceza alanına girip, meşin yuvarlağı penaltı noktası üzerinde müsait pozisyondaki Sow'a aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda top az parkla üstten dışarı gitti.

    39. dakikada Sneijder'in ceza alanı dışından çektiği şutta topu kaleci Mert son anda kornere çeldi.

    45. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında, ceza yayı önünde topla buluşan Sow'un bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak Muslera'da kaldı.

    Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere sonuçlandı.

    İkinci yarıda etkili bir oyun ortaya koyan Galatasaray, 63. dakikada Alves'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Fenerbahçe karşısında baskısını daha da artırdı.

    Özellikle ceza sahası dışından çekilen şutlarla rakip kalede gol arayan sarı-kırmızııl ekip, yakalanan önemli fırsatları ise normal sürede değerlendiremedi.

    Uzatma bölümünde Drogba'nın kafayla attığı golle öne geçen Galatasaray, elindeki skor avantajını kalan sürede koruyarak kupaya uzandı.

    Alves'in 5 dakika içinde gördüğü iki sarı kart sonucu kırmızı kartla oyun dışı kalması, Fenerbahçe'nin oyun planını ikinci yarıda büyük ölçüde bozdu.

    Sahada 10 kişi kalan sarı-lacivertliler, üst üste gelen Galatasaray ataklarına normal süre içinde dirense de, uzatmada Drogba'nın attığı gol maçın skorunu belirledi.

    Yenik duruma düştükten sonra özellikle Sow ile önemli fırsatlar yakalan Fenerbahçe takımı, sarı-kırmızılı file bekçisi Muslera'yı geçemedi.

    53. dakikada Sneijder'in, yaklaşık 30 metreden kaleye gönderdiği şutta, kaleci Mert topu son anda kornere çeldi.

    67. dakikada Hamit Altıntop'un ceza alanı dışından sert vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

    70. dakikada sol kanattan Amrabat'ın ceza sahasına ortasında, topa iyi yükselen Drogba'nın vuruşunda top kaleci Mert'in kucağında kaldı.

    71. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında, Kuyt topu ceza yayı üzerindeki Sow'a aktardı. Bu oyuncunun şutunda Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.

    78. dakikada Drogba'nın sol kanattan ortasında, arka direkte boş kalan Selçuk İnan'ın plasesinde top az farkla yandan auta gitti.

    Karşılaşmanın normal süresi golsüz eşitlikle tamamlandı ve uzatma dakikalarına geçildi.

    Uzatma dakikaları

    97. dakikada Galatasaray'da kazanılan serbest vuruşu Drogba kullandı.

    Bu futbolcunun şutunda, kaleci Mert iki hamlede meşin yuvarlağa sahip olarak gole izin vermedi.

    99. dakikada Galatasaray, Drogba'nın golüyle eşitliği bozdu. Sol kanattan Hakan Balta'nın yaptığı ortada, Drogba topu kafayla filelere göndererek takımını öne geçirdi: 1-0

    105. dakikasında ceza alanına yapılan ortada, Kuyt'un voleyle kaleye gönderdiği topu Muslera son anda kornere tokatladı.

    Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, maçtan 1-0 galip ayrılan Galatasaray, TFF Süper Kupa'nın sahibi oldu.



    Kupayı Taner Yıldız ve Suat Kılıç verdi

    TFF Süper Kupa'yı ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yenerek kazanan Galatasaray, kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın elinden aldı.

    Karşılaşmanın ardından saha içinde sevinç yumağı oluşturarak zaferini kutlayan sarı-kırmızılılara, daha sonra protokol tribününde gerçekleştirilen törende madalyaları ve kupası takdim edildi.



    Sarı-kırmızılı takım kaptanları Sabri Sarıoğlu ve Selçuk İnan, TFF Süper Kupa'yı, bakanlar Kılıç ve Yıldız'ın elinden alarak havaya kaldırdılar.

    Kupa töreni sırasında büyük sevinç yaşayan sarı-kırmızılılar, saha içine inerek kupa ile taraftarlarını selamladı. Galatasaraylı taraftarlar da kupa ile tribünleri dolaşan futbolculara tezahüratlarla destek vererek sevinçlerine ortak oldu.



    Cezası nedeniyle maçı locadan takip eden Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 15 dakikalık bekleme süresini doldurduktan sonra sahaya inerek taraftarları selamladı ve kupa sevincine ortak oldu. Teknik direktör Terim'in de sahaya inmesinin ardından Galatasaray takımı oyuncuları, teknik heyeti ve çalışanları birlikte basın mensuplarına poz verdiler.

    TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe'ye ikincilik madalyasını takdim eden kişi oldu.

    Maçta görev yapan hakemler Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz ile ilave yardımcı hakemler İlker Meral ve İlker Coşkun'a başarı şiltleri TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten tarafından takdim edildi.

    Öte yandan spor yazarları tarafından yapılan oylamada, maçın en değerli oyuncusu Fenerbahçe'nin kalecisi Mert Günok seçildi.

    Fatih Terim, Galatasaray'da 16'ncı kupasını kazandı

    Galatasaray'da üçüncü dönemini geçiren teknik direktör Fatih Terim, TFF Süper Kupa maçında Fenebahçe karşısında alınan galibiyetle kupa koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi ve sarı-kırmızılı ekibin başında 16'ncı kupasına ulaştı.

    Geride kalan sezondaki TFF Süper Kupa maçını yine Fenerbahçe'ye karşı Erzurum'da kazanan "Cim Bom", bu başarısını 2013-2014 sezonu öncesinde de tekrarlayarak, Terim yönetiminde kazanılan kupa sayısını 16'ya çıkardı.

    Sarı-kırmızılı ekipte göreve geldiği ilk dönemde, 4 sezon tarihi başarılara imza atan Fatih Terim, hayal kırıklıklarına neden olan ikinci döneminin ardından, üçüncü döneminde başarılı bir performans ortaya koymayı sürdürüyor.

    Galatasaray'ın tarihindeki en kötü sezon performanslarından birini sergilediği bir dönemin ardından, 2011-2012 sezonu başında yeniden teknik patronluğa gelen Terim, üst üste iki lig şampiyonluğu ve TFF Süper Kupa şampiyonluğu elde ederek, taraftarlara büyük mutluluk yaşattı.

    Fatih Terim idaresinde UEFA Kupası'nı kaldırarak Avrupa'da en önemli başarısını elde eden "Cim Bom", 6 lig, 3 TSYD Kupası, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 de TFF Süper Kupa zaferi yaşadı.

    Sarı-kırmızılı ekipte ilk kez 1996-1997 sezonunda göreve getirilen Fatih Terim, ilk dönemindeki 4 sezonda sarı-kırmızılı kulübün müzesine 12 kupanın girmesine katkı sağladı. Takımıyla ilk döneminde ligde üst üste 4 kez şampiyon olan Terim, 1997-1998, 1998-1999 ve 1999-2000 sezonlarında TSYD kupasını kazandı.

    Türkiye Kupası'nı 1998-1999 ve 1999-2000 sezonlarında müzesine götüren takımın başında bulunan Terim, 1996 ve 1997 yıllarında takımına Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandırdı. Terim yönetiminde Galatasaray, Türk futbol tarihinin ilk Avrupa kupası olan UEFA Kupası şampiyonluğunu, 2000 yılında finalde İngiliz ekibi Arsenal'i eleyerek müzesine götürdü.

    Galatasaray'da 2002-2003 sezonunda başlayan ve 2003-2004 sezonunun son 8 haftasına kadar süren ikinci döneminde hiçbir kulvarda şampiyonluk elde edemeyen Terim, üçüncü döneminde üst üste 2 lig şampiyonluğu kazandı, 2 kez de TFF Süper Kupa'ya uzandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow