hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kocasakal'ın odasında esrarengiz kurşun

    Kocasakalın odasında esrarengiz kurşun
    expand

    Yeni yılın ilk iş günü İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal'ın İstanbul Barosu'ndaki odasında mermi bulundu. 9 mm çapındaki mermiye incelemek üzere el konuldu.

    Mermiyi bulan görevliler olayı polise bildirdi. Olay yerine gelen polis odada delil toplama çalışması yaptı.

    Polis, tavandan dik açıyla giren merminin çalışma masasına çarptığını oradan da misafir kanepesinin üzerine düştüğünü belirledi.

    9 mm çapındaki mermiye incelemek üzere el konuldu.

    Konuyla ilgili Doğan Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlaya İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal şöyle konuştu: "Tozu görüyorsunuz. Bu toz sabah bulununca ne olduğunu anlamamış kimse. Ama yukarı bakınca merminin giriş noktası grülüyor. Sıradan bir mermi girmiş buraya isabat etmiş. Buradan da oraya sekmiş orada bulunmuş. 9 mmlik bir kurşun. Olay yeri inceleme ekipleri ve savcımız gelmiş incelemelerini yapmışlar.

    Tavanda da inceleme yapmışlar. Yakında ne olduğu anlaşılacak. Bir serseri kurşun olabileceği ihtimale üzerinde duruluyor. Yılbaşı kutlama havaya ateş açma gibi yada dama çıkmış ateş etmişler onu bilemiyoruz. Daha henüz birşey görmedim. Uzmanların incelemesini beklemek lazım. Umarım serseri bir kurşundur ama o bile vahim.

    Demek ki bir baro başkanının odasınada isabet ediyor. Ben burada yoktum. Saldırıdan ziyade öyle birşeyse tehdit ve gözdağı niteliğinde olmuş olur. Ama ben söyledim Allah'a ve bu ülkeye verecek bir can borcumuz var. Bunlarla bizi ürkütemez yıldıramazlar. Hayatımda hiç tehdit almadım. Beni sevmeyen insanların bile saygı duyduklarını görüyorum.Tehdit almadım bununda öyle olmadığını umuyorum. Çok erken ama. Biz doğru bildiğimiz ne varsa söylemeye hukuk mücadelesi vermeye devam edeceğiz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow