Metin Göktepe anıldı

Gözaltındayken öldürülen gazeteci Metin Göktepe ölümünün 17. yıldönümünde kabri başında anıldı.
8 Ocak 1996 tarihinde öldürülen Gazeteci Metin Göktepe, Esenler'de bulunan Kemer Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Metin Göktepe için düzenlenen anma törenine Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile Ahmet Şık ve Nazım Alpman'ın da aralarında bulunduğu gazeteciler katıldı.
"Hepinizi Metin kadar severim"
Göktepe'nin mezarına karanfil bırakılan törende sık sık "Evrensel yazıyor, Metin yaşıyor", "Özgür basın susturulamaz", "İnadına hepimiz birer Metiniz" sloganları atıldı. Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, "Metin Göktepe olayı, sahiplenildiğinde devletin güvenlik güçleri tarafından öldürülen bir gazetecinin faillerinin cezalandırılabileceğini göstermiştir. Kazanılmış bir davadır Metin Göktepe davası" diye konuştu. Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe, oğlunun ölmediğini belirterek, "Hepinizi Metin kadar severim" dedi.
Yüzbinlerce Metin var
Toplumsal Bellek Platformu aileleri adına konuşan Zeynep Altıok da, "On yıllardır bütün kayıplarımız için, katliamlar, faili meçhul bırakılmış siyasi cinayetlerde kurban edilmiş aydınlarımız, sanatçılarımız, akademisyenlerimiz, bu ülkenin aydın hep aynı şeyi tekrar etmeye devam ediyoruz. Ben buna tekrarın tekrarsızlığı dedim bir kere, onun gibi bir şey. Ben yine bugün burada kendimi takrar ettiğim için ülke adına, insanlığım için utanıyorum. Ama mücadelemiz devem edecek" diye konuştu. Oğuz Kaan Salıcı ise, "Eğer Kemal Türkler'in katillerini bu ülke adalete teslim etmiş olsaydı, Uğur Mumcu'nın katillerini adalete teslim etmiş olsaydı, Metin Göktepe belki de, Eyüp Spor Salonu'nda 8 Ocak 1996'da o muameleye maruz kalmayacaktı.
Metin Göktepe'nin katilleri bulunabilmiş ve hızlı bir şekilde adalete teslim edilmiş olsaydı, belki Hrant yaşıyor olacaktı. Burada, 'Senin davan, benim davam, senin gazetecin, benim sahiplendiğim gazeteci' anlayışını tamamen bir kenara bırakarak, hep beraber bütün insan hakları davalarına sahip çıkmamız gerekiyor. Belki Fadime ana 1996'da oğlu Metin'i kaybetti, bugün binlerce, yüzbinlerce Metin var, kendisinin 'Oğlum' diyebileceği" diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Meteoroloji tarih verdi: 25 ile şiddetli sağanak yağış geliyor
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
12 SAAT SU YOK! 18 HAZİRAN İSTANBUL SU KESİNTİSİ: İstanbul'da Sular Ne Zaman Gelecek? iski.istanbul İSKİ Su Kesintisi Sorgulama