hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziantep'te patlama: 8 ölü

    Gaziantepte patlama: 8 ölü
    expand

    Gaziantep'te sanayi bölgesindeki fabrikada meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 8 kişi yaşamını yitirdi.

    4. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada, henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlama dolayısıyla olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey, patlamada 6 işçinin olay yerinde hayatını kaybettiğini 15 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralanan 2 kişi de hastanede yaşamını yitirdi.

    Güzelbey, 2 kişiden de haber alınamadığını söyledi.

    Ailelerine teslim edildi

    Bu arada patlamada hayatını kaybeden ve otopsi işlemleri tamamlananların cenazeleri ailelerine teslim edildi. Patlamada hayatını kaybeden Lütfü Çalakan, Ramazan Bezgin, Emrah Özboya, Serdar Tufan'ın Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemleri tamamlandı. Cenazeler, otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen ailelerin üzgün oldukları gözlendi.

    Serdar Tufan'ın cenazesi Adana'nın Ceyhan, Ramazan Bezgin'in cenazesi ise Adana merkez Yüreğir ilçesine götürüldü. Lütfü Çalakan'ın cenazesi Gaziantep Yeşilkent, Emrah Özboya'nın cenazesi ise Gaziantep Asri Mezarlık morguna konuldu.

    Öte yandan hayatını kaybeden 7. kişi olduğu belirtilen Kenan Kaya'nın yakınlarına ulaşılmaya çalışıldığı bildirildi. Hayatını kaybeden Suriye uyruklu Mohamed Ashour ve Hasan Esad'ın cenazeleri ülkelerine götürülmek üzere Kilis'e gönderilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gaz sıkışması ihtimali

    Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, 4. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) patlamaya ilişkin, "Patlamanın baca gazı dönüşüm kazanı yapımı sırasında biriken gaz sıkışması sonucu kazan patlamasından kaynaklandığını tahmin ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

    Patlamada yaralananlardan durumu ağır olanların bulunduğunu, can kaybının artmaması için dua ettiklerini belirten Nakıboğlu, şunları kaydetti:

    "Yaşanan patlama Gaziantep'i olduğu gibi tüm Türkiye'yi de derin bir üzüntüye sokmuştur. Bir kez daha hayatını kaybeden çalışanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum."

    "Mülteciler çalıştırılıyor" iddiası

    DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Gaziantep'teki patlamayla ilgili, "Çalışan işçi sayısının verilmemesi, çelişkili
    rakamlar dile getirilmesi, bölgede kayıt dışı, sigortasız, kaçak işçilerin yanı sıra Suriyeli mülteci işçilerin de çalıştırıldığı yönünde şüpheleri güçlendiriyor" dedi.

    Ekici, yaptığı yazılı açıklamada, patlamanın olduğu fabrikaya giden DİSK Gaziantep Bölge Temsilciliği yetkilileri ile basına "yeterli" ve "açıklayıcı" bilgi verilmediğini iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekici, şunları kaydetti:

    "Gerek patlamanın olduğu fabrikada, gerekse Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan işçi sayısının verilmemesi, çelişkili rakamlar dile getirilmesi, bölgede kayıt dışı, sigortasız, kaçak işçilerin yanı sıra Suriyeli mülteci işçilerin de
    çalıştırıldığı yönünde şüpheleri güçlendiriyor. Zaten yaralılardan birinin Suriyeli kaçak işçi olduğu medyaya yansıdı. Organize Sanayi Bölgesi'nin 175 bin istihdam kapasiteli olmasına rağmen ancak yüzde 1,5 sendikalaşma olduğu, bölgenin genelinde sendika düşmanlığının yaygınlığı, denetimsizliğin had safhada yaşandığı, işçilerin fazla sürelerle çalıştırılmalarından dolayı yorgun oldukları düşünüldüğünde, yeni kaza ve ölümlerin meydana gelebileceğini tahmin etmek zor değil."

    GÖRGÜ TANIĞI OLAY ANINI ANLATTI - TIKLA-İZLE

    OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER - TIKLA-İZLE

    DHA MUHABİRİ OLAY YERİNDEN BİLDİRDİ - TIKLA-İZLE




    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow