hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cinnet geçiren asker dehşet saçtı: 3 şehit

    Cinnet geçiren asker dehşet saçtı: 3 şehit
    expand

    Siirt'in Pervari ilçesinde, cinnet getiren jandarma erin ateş açtığı 3 asker, kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.

    Yetkililerden alınan bilgiye göre, İğneli Jandarma Karakolu'nda görev yapan ve henüz kimliği açıklanmayan bir er, tartıştığı 3 arkadaşına silahla ateş ettikten sonra, aynı silahla intihar etmek istedi.

    Ağır yaralı olarak helikopterle Siirt Asker Hastanesi'ne kaldırılan 3 asker hayatını kaybetti.

    İntihar girişiminde bulunan er ise Siirt Asker Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Siirt Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

    Bu arada cinnet geçirdiği belirtilen askerin 21 yaşındaki er Samet Maya olduğu açıklandı.

    Siirt Valiliği olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle: "Siirt ili Pervari İlçesi İğneli Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli 1992/3 tertip Jandarma Er Samet Maya, girdiği bunalım sonucu, 05 Şubat 2013 günü saat 15.15 sıralarında kendisine ait G-3 piyade tüfeği ile aynı koğuşta 3 arkadaşını şehit etmiş ve kendisini de yaralamıştır. Yaralı Jandarma Er Samet Maya, Siirt Devlet Hastanesi'ne nakledilmiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir."

    Memleketi Sapanca şokta

    Öte yandan 3 arkadaşını şehit eden, bir arkadaşını da yaralayan Samet Maya'nın memleketi Sapanca'da ailesi ve yakınları büyük şok yaşıyor.

    Sapanca İlçesi'nin Rüstempaşa Mahallesi'nde oturan Jandarma Er Samet Maya, yakınları ve komşuları, aldıkları haber ile büyük üzüntü yaşadı. Haberi alan yakınları baba Ali Maya'nın Rüstempaşa Mahallesindeki evine akın etti. 2 çocuk babası Ali Maya gazerecilerle görüşmek istemedi.

    Sapanca Rüstempaşa Mahalle Muhtarı Nazım Özkılıç, karakolda arkadaşlarına ateş açan Samet Maya'yı güle oynaya askere uğurladıklarını belirterek, "Olayı duyunca  şaşırdık. Hiç bir psikolojik sorunu yoktu" dedi.

    Memleketlerine gönderildiler

    Pervari ilçesinde, cinnet getiren askerin açtığı ateşte şehit olan 3 jandarma erin cenazeleri memleketlerine gönderildi.

    Edinilen bilgiye göre, Pervari'nin İğneli Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli asker Samet Maya'nın, G-3 piyade tüfeğiyle açtığı ateş sonucunda şehit olan erlerin, Bingöl Genç nüfusuna kayıtlı İlhan Tezer, Hatay Yayladağı nüfusuna kayıtlı Mustafa Yelman ile Adana Yüreğir nüfusuna kayıtlı Kemal Kayar olduğu öğrenildi.

    Diyarbakır'daki otopsi işlemlerinin ardından şehit Tezer'in cenazesi helikopterle Genç'e, Yelman'ın cenazesi uçakla Hatay'a gönderildi. Kayar'ın ise tarifeli uçakla İstanbul'a gönderileceği bildirildi.

    Öte yandan, kendisini de ağır yaralayan er Maya ise, ambulans uçakla GATA'ya sevk edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow