hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan, Ergin Saygun'u ziyaret etti

    Erdoğan, Ergin Saygunu ziyaret etti
    expand

    Başbakan Erdoğan, Balyoz davasında tahliye olan emekli Orgeneral Ergin Saygun'u tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

    Erdoğan, "Balyoz Planı" davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan, ancak sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verilen ve önceki gün de kalp ameliyatı geçiren emekli Orgeneral Ergin Saygun'u İstanbul'da Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nde ziyaret etti.

    Yaklaşık 15 dakika süren ziyaretin sonunda Başbakan Erdoğan, Saygun'un doktorlarından sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı

    Ziyarette, Saygun'un kızı Ece Saygun da bulundu.

    Ece Saygun: "Babam çok şaşırdı"

    Yaklaşık 10 dakika süren ziyaretin ardından açıklama yapan Ece Saygun, "Babam Başbakan'ın içeriye girdiğini görünce çok şaşırdı. Ve toparlanmaya çalıştı" dedi.

    Güne babalarının solunum cihazından ayrıldığı haberiyle moralli başladıklarını anlatan Ece Saygun, "Bize kendi kendine nefes almaya başladığını söylediler. Daha sonra da kendisini ağabeyim gördü" dedi.

    Babasının sağlık durumunun düne göre çok iyi olduğunu anlatan Tolga Saygun sözlerine şöyle devam etti:

    "Solunum cihazı kendisine çok rahatsızlık veriyordu. Sürekli onu çıkartmaya çalışıyordu. Sabah o cihaz çıkarılmıştı. Çok yavaş bir şekilde olsa da "İyiyim" diyebildi bana. Sabah görmemle şimdi sayın Başbakan'la görmem arasında da çok büyük fark vardı. Bayağı cümleler kurarak 'Hoşgeldiniz, zahmet ettiniz' dedi Başbakan'a. Başbakan, 'Geçmiş olsun daha iyi olacaksınız' dedi. Babama, bir hasta ziyaretinde söylenebilecek şeyleri söyledi. Babam da bir şeyler söylemeye çalıştı. Teşekkür etti. Sayın Başbakan da onun söylediklerini anladığını belli etti. Bu ziyaret, devletin yanında olduğunu görmesi moral oldu kendisine."

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün telefonla aradığını, sağlık durumuyla ilgili bilgi aldığını anlatan Ece Saygun, "Nasıl olduğunu sordu. Dün arayan tüm devlet büyüklerimiz moral verdi bize" dedi.

    Ziyaret kısa sürdü

    Babalarının üçüncü kez açık kalp ameliyatı geçirdiğini belirten Tolga Saygun, Başbakan'ın ziyaretinin 5 ya da 10 dakika sürdüğünü söyledi.

    Hayati tehlikenin devam ettiğini vurgulayan Tolga Saygun, "İnşallah riski atlatıp bir an önce babamızı buradan hep beraber çıkarırız. Çünkü hayati tehlikesi devam ediyor. Bu tehlike geçmiş değil. Solunum cihazı çıktı ama oksijensiz nefes alamıyor. 'Yavaş yavaş toparlanacak' diyor İhsan Hoca. Babam önce Başbakan'a daha sonra gözleri dolarak İhsan Hoca'ya teşekkür etti. 'Sağolun Hocam' dedi. O çok duygusal bir andı" diye konuştu.

    "Hastane enfeksiyonu değil"

    Emekli Orgeneral Ergin Saygun'un ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. İhsan Bakır, ameliyatın yaklaşık 8,5 saat sürdüğünü, paşanın daha önce takılan mitral kapağının değiştirildiğini anlattı.

    Hastanın hayati fonksiyonlarının normal olarak devam ettiğini söyleyen Doç. Dr. İhsan Bakır sözlerine şöyle devam etti:

    "Sabah saat 10.00 gibi solunum cihazından ayrıldı. Artık kendi solumaya başladı. Bazı yazılı ve görsel medyada hastayla ilgili 'Hastane enfeksiyonu kaptı' gibi cümleler sarf ediliyor. İstanbul Mehmet Akif Ersoy Hastanesi ile ilgili farklı algılara da sebep olacağı için bir açıklama yapmaya karar verdik. Normalde toplumda yüzde 10 civarında insanların burnunda bir mikrop taşıma durumu vardır. Keza Ergin Saygun Paşa'nın da böyle bir durumu vardı. Burnundaki bu mikrop bir şekilde kana karışmıştı. Bunun neticesinde olay kalp ameliyatına kadar gitti. Fakat bu, hastaneden kaynaklanan hastane enfeksiyonu diyebileceğimiz bir durum değil. Hastamız iyiye gidiyor, tansiyonu, ritmi, karaciğer ve böbrek fonksiyonları olsun şu anda solunum cihazından da ayrıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da kendisini ziyaret etti. Kendisiyle konuştu. Biz birkaç gün daha yoğun bakımda tutacağız. Takiplerimize devam edeceğiz."

    Gül de Ece Saygun'u aradı


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de ameliyat olan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un kızı Ece Saygun'u arayarak geçmiş olsun dileğini iletti.

    Cumhurbaşkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Saygun'un sağlık durumunu danışmanları aracılığıyla takip eden Gül, bugün Ece Saygun'u aradı.

    Emekli Orgeneral Ergin Saygun'un sağlık durumu hakkında bilgi alan Gül, geçmiş olsun dileğini iletti.

    Gürses ve Ören'e de ziyaret

    Öte yandan, Başbakan Erdoğan, Saygun'u ziyaretinden önce Müslüm Gürses ile İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'i de tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

    Başbakan, Kısıklı'daki konutundan ayrılarak, ziyaret için Şişli'deki Memorial Hastanesi'ne gitti.

    Burada yaklaşık 40 dakika kalan Erdoğan, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Gürses ve Ören'in yoğun bakımda tedavilerinin devam ettiğini hatırlatarak, doktorların en üst düzeyde gerekli olan ilgi ve alakayı başarılı bir şekilde sürdürdüğünü söyledi.

    Bu süreç içerisinde doktorların da belirli neticeleri beklediğini kaydeden Erdoğan, "Tıbbi noktada konuşmak tabii bize düşmez. Bize birinci derecede düşen onlara şu anda dua etmek. Milletçe dua edelim. Allah şifalar versin. Ama doktorlarımız gerçekten bütün hemşirelerle, sağlık elemanlarıyla
    birlikte ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Rabbimden şifalar diliyoruz" diye konuştu.

    Başbakan Erdoğan, "Görüşme imkanınız oldu mu?" sorusu üzerine ise hastaların şu anda uyutulduğunu, böyle bir süreç içerisinde olduklarını ifade etti.

    Erdoğan'ın, yaklaşık 10 gün önce hastaneye beyin kanaması teşhisiyle kaldırılan Ören'in ve 2,5 ayı aşkın süredir hastanede yatmakta olan Gürses'in doktorlarından bilgi aldığı öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow