hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İmamlara işaret dili öğretiliyor

    İmamlara işaret dili öğretiliyor
    expand

    Ordu Müftülüğü'nce, işitme engellilerin hutbe ve vaazları dinleyebilmesi için imamlara işaret dili öğretiliyor.

    Ordu Müftülüğü, camilerde işitme engelli vatandaşların işaret diliyle hutbe ve vaazlardan faydalanabilmeleri için 17'si imam, 16'sı sivil vatandaş olmak üzere toplam 33 kişiye eğitim veriyor.

    Ordu Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2012 Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda belirlediği "Engelsiz Cami Engelsiz İbadet" teması çerçevesinde "Engellinin Engelini Kaldıralım" projesi kapsamında işitme engellilere yönelik işaret diliyle hutbe ve vaaz verilmesi için çalışma başlattı.

    Ordu Müftülüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak Ordu Müftülüğü Eğitim Salonu'nda başlayan ve 120 saat sürecek olan, Nuriye Halit Çebi Özel Eğitim Meslek Lisesi öğretmenlerinden Yaşar Çetinbay tarafından verilen eğitime 17 din görevlisi imam ile Halk Eğitim'den 16 gönüllü sivil vatandaş katılıyor.

    Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, eğitimin Müftülük ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirildiğini söyledi. Kolukısaoğlu, "Haziran ayına kadar 120 saat sürecek bu eğitimin sonunda kursiyerlere sertifika vereceğiz. Bu kişiler aynı zamanda eğitim de verebilecekler. Çeşitli camilerde işaret diliyle vaaz ve hutbe verilebilecek" dedi.

    Müftü Kolukısaoğlu, kursa katılan kursiyerlerin tamamen gönüllü olduğunu da hatırlattı., "Diğer vatandaşlarımız gibi görme, işitme, ortopedik engellilerin din hizmeti almak hakkı. Bütün camilerimize engellilerimizin rahatça gidebilmeleri için çalışma yapıyoruz. Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak işitme engellilerin engelini bu amaçla kaldırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

    Müftü Musa Kolukısaoğlu, engellilere yönelik Kuran Kursu açmayı da planladıklarını bunun çalışmalarının ise devam ettiğini de sözlerine ekledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow