Balyoz dosyası "kozmik" odada incelenecek

Balyoz davasının Yargıtay'daki temyiz incelemesi, kapsamlı davalar için hazırlanan kozmik odada başlayacak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevlendireceği üç savcı bu yüksek güvenlikli odada 365 sanıklı davanın tebliğnamesini hazırlayacak.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 21 Eylül 2012'de karara bağlanan Balyoz davasının dosyası, temyiz incelemesini yapacak olan Yargıtay'a ulaştı.
365 sanıktan 323'ünün tutuklu olduğu Balyoz davasının dosyası, tutuklu sayısının çokluğundan dolayı öncelikli olarak ele alınacak.
3 savcı, şifreyle girilebilen ve alarm sistemi bulunan kozmik odada, bin 45 klasörden oluşan dava dosyasını inceleyecek.
Savcıların hazırlayacağı tebliğname Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne gönderilecek. Tebliğnamenin, daire için bir bağlayıcılığı bulunmuyor. Nihai kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi verecek.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Meteoroloji yeni harita paylaştı! Kavurucu sıcaklar geliyor
Yalova'da korkunç olay! Lise öğrencisi otomobilin altında kaldı
SoloTürk’ten ‘Mayıs Yedisi’nde gösteri uçuşu
Bakan Kurum evlerine kavuşan depremzede aileye misafir oldu
Minguzzi cinayetiyle ilgili yeni detaylar: Ölümüne neden olan 'Bıçak' soruşturmasında takipsizlik