hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taksim hareketli, Beşiktaş'ta müdahale

    Taksim hareketli, Beşiktaşta müdahale
    expand

    Taksim Meydanı ve Gezi Parkı akşam saatlerinde yine kalabalıklaşırken, Dolmabahçe'deki eylemci gruba ise polis müdahale etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sabahtan bu yana nöbet tutan gruplar bekleyişlerini sürdürdü.

    Çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalıklar ayrı ayrı Taksim'e gelmeye başladı. Gezi Parkı tamamen doldu. Meydanda da hareketlilik yaşanmaya başladı.

    Halay çeken, dinlenen gençlere her geçen dakika ellerinde bayraklarla yenileri ekleniyor.

    Bu arada  polis, gün boyu Taksim Meydan, İstiklal Caddesi ve çevresinde hiç görünmedi. 

    Öğle saatlerinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait UH-1H tipi askeri bir helikopter meydan üzerinde tur attı.

    Beşiktaş'ta müdahale

    Bu arada Taksim Gezi Parkı olayları kapsamında, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ne yürümek isteyen gruba, polis tazyikli su ve TOMA araçlarından atılan biber gazıyla müdahale etti.

    Akşama doğru Beşiktaş Meydanı'nda toplanan eylemciler, alkış yaparak, slogan atarak ve ıslık çalarak, proetesto gösterilerinde bulundu. Ardından, "Ne mutlu Türküm diyene", "Bize her yer direniş" ve "Tayyip istifa" sloganları atan grup, yürümeye başladı. Başbakanlık Ofisi'ne yürümek isteyen gruba, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Gruptaki bazı kişiler, polise taş atmamaları ve esnafa zarar vermemeleri konusunda eylemcileri uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada Beşiktaş İnönü Stadı'nın yıkımında kullanılan ve eylemciler tarafından gasp edilen bir iş makinesi, Dolmabahçe Sarayı'nın yanına getirilerek ateşe verildi. İş makinesi, olay yerine gelen operatörü tarafından, vinç yardımıyla bir tıra yüklenerek götürüldü.

    Daha sonra bazı eylemciler, polisle konuşarak, olaysız bir şekilde protesto yapmak istediklerini söyledi. Polis de eylemlerin amacına ulaştığını belirterek, çevreye zarar vermemelerini istedi.

    Eylemcilerin Beşiktaş Çarşı çevresinde bekleyişi sürerken, polis de sık sık uyarı anonsları yapıyor. Bu arada göstericilerin Dolmabahçe'de kurmuş olduğu barikatlar, polis tarafından iş makineleri ve kamyonlar yardımıyla kaldırılıyor. Gümüşsuyu'nda göstericiler aşağıya doğru boş damacanaları yuvarlayarak, polisin yukarı çıkmasını engellemeye çalışıyor.

    Gazeteci Uğur Can yaralandı

    Dolmabahçe'deki olaylar sırasında, göstericilerin, maskesine attığı taş sonucu Doğan Haber Ajansı (DHA) foto muhabiri Uğur Can yaralandı. Uğur Can'a ilk müdahale Çevik Kuvvet sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bomonti tüneli kapatıldı

    Öte yandan Bomonti ile Dolmabahçe arasındaki tünel saat 09:00 sıralarında trafik polisleri tarafından kapatıldı.

    Tünelin Bomonti girişinde önlem alan polis, sürücüleri "Tünelin çıkışında polis göstericilere müdahale ediyor" gerekçesiyle geri çeviriyor.

    Bomonti'den tünele girmek isteyen sürücüleri polis, "Tünel çıkışında çevik kuvvetin müdahalesi var" diyerek alternatif yolların kullanılmasını istedi. Tünelin kapalı olması nedeniyle uzun araç kuyruğu oluştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow