hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözaltı süresi 24 saat uzatılıdı

    Gözaltı süresi 24 saat uzatılıdı
    expand

    Taksim Gezi Parkındaki olaylara ilişkin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 76 kişinin gözaltı süresi 24 saat uzatılıdı.

    İstanbul'da son bir hatfadır süren Gezi Parkı olaylarına ilişkin dün gece gözaltına alınan 76 kişiye ilişkin, soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 24 saat süresince ek gözaltı süresi verildi.

    İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan 76 kişinin gözaltı süresinin, yarın akşam saat 19.00'a kadar uzatılmasına, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelen şüphelilerin avukatları tarafından itiraz edildi.

    Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvuran avukatlar, gözaltı süresi uzatılması kararının, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin "özgürlük ve güvenlik hakkına aykırılık" ile "hakkı kötüye kullanma" hükümlerini öngören maddelere aykırı olduğu gerekçesiyle reddedilmesini talep etti. Dilekçede, daha önce gözaltına alınan kişileren, savcılık talimatı doğrultusunda emniyet müdürlüğünden serbest bırakıldığı da hatırlatıldı.

    Avukatların dilekçelerini değerlendiren nöbetçi hakim, gözaltı süresinin uzatılması kararının iptali istemini reddetti.

    6 çocuk da gözaltında

    Bu arada İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde 18 yaşından küçük 6 çocuğun da gözaltında bulunduğu öğrenilirken, bu çocuklarla ilgili avukatlarınca yakalama kararının iptali talepli başvuru yapıldığı da kaydedildi.

    Nöbetçi mahkemenin bu itirazı da değerlendirerek, 'karar verilmesine yer olmadığına" kararı verdiği kaydedildi.

    Aynı soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan 180 kişiden 106'sı savcılığın talimatı sonucu emniyetten serbest bırakılırken, diğer 74 kişi ise sevk edildikleri savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı. Yine, geçtiğimiz haftasonu gözaltına alınan 81 kişi de savcılık tarafından salıverilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow