hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MKE'nin mühimmat deposunda patlama

    MKEnin mühimmat deposunda patlama
    expand

    Kırıkkale'nin Hasandede beldesindeki Makine Kimya Endüstri'ne ait barut deposunda dün akşam saatlerinde patlama oldu. Depoya yakın binaların camlarının kırıldığı patlama sonrası çıkan yangın, ormana sıçradı. Alevler gece yarısı kontrol altına alındı.

    Makine Kimya Endüstri'ne ait barut deposundaki patlama yürekleri ağza getirdi.

    Patlamanın şiddetiyle hasandede beldesindeki binaların camları kırıldı, çıkan yangın ormanlık alana sıçradı.

    Patlamanın ardından hem itfaiye hem de askeri yetkililer alarma geçti. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve iş makinası sevkedildi.

    Bu arada kulelerde görevli 5 kişinin kayıp olduğu  haberi geldi. Ancak kısa süre sonra kayıplara ulaşıldı, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

    Yetkililer depolara yakın evleri boşalttı. Geniş bir alana yayılan alevler nedeniyle Ankara-Kayseri karayolu ulaşıma kapatıldı.
    İ


    tfaiye ekipleri, yangının diğer depolara ve yerleşim alanlarına sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Ve alevler gece yarısına doğru kontrol altına alındı.

    Yangında 60 hektar ormanlık alan zarar gördü. Hasar gün aydınlanınca ortaya çıktı.

    Patlamanın ardından mühimmat depolarının bulunduğu yerlerde önlemler alındı..Her deponun başına itfaiye araçları konuşlandırıldı. 1 keşif uçağı ve 2 yangın söndürme uçağı da önlem amacıyla bölgede.

    Dumandan etkilenen 3'ü itfaiyeci 4 kişi hastaneye kaldırıldığı, patlama sırasında kırılan camların da 4 kişiyi daha yaraladığı belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow