hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkiye yeniden inşada önemli rol alacak"

    Türkiye yeniden inşada önemli rol alacak
    expand

    Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "İnşallah Türkiye, Suriye'nin bu problemlerden kurtulmasından sonra yeniden inşa sürecinde çok önemli rol alacak" dedi.

    Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Wisdom Platform adlı sivil toplum kuruluşunun düzenlediği "Türkiye'nin Ekonomik Gücü ve İleri Teknolojik Atılımlar" toplantısına katıldı.

    Basına kapalı gerçekleşen toplantıya verilen arada gazetecilerin Suriye sorununa ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, Suriye'deki olaylar bittikten sonra etkilerinin daha net görüleceğini belirterek, şunları söyledi:

    "Maalesef bu rejim sadece insanları öldürmedi, Suriye'nin alt yapısını da büyük oranda tahrip etti. Bu tahribatın ortadan kaldırılması uzun bir zaman alacak. Rejim değişse bile Suriye'nin yeniden inşası oldukça uzun bir zaman alacak. Ben ciddi ortamlarda söylüyorum. Buna bizim hazırlanmamız lazım. Özel kesim olarak da kamu kesimi olarak da inşallah Türkiye, Suriye'nin bu problemlerden kurtulmasından sonra yeniden inşaat sürecinde çok önemli rol alacak. Suriye'nin inşası Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye ekonomisine olumlu yönde yansıyacak diye düşünüyorum. Türkiye uluslararası hukuka her zaman riayet eden bir ülke. Türkiye hep insanlığın değerleriyle, hukukuyla birlikte hareket eden bir ülke. Dolayısıyla komşumuzla olan hadiselere karşı uluslararası planda duyarlılıklarını hep ortaya koymuş bir ülke."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow