hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da "akıllı otobüs" dönemi

    İstanbulda akıllı otobüs dönemi
    expand

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hizmete giren 100 İETT otobüsünün "wireless" ve "akıllı telefon şarj üniteleri"yle İstanbul’da akıllı otobüs dönemini başlattıklarını söyledi.

    Beylikdüzü’nde düzenlenen "100 Adet Yeni Otobüsün Hizmete Alım Töreni"ne İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve vatandaşlar katıldı.

    Törende bir konuşma yapan Kadir Topbaş, İstanbul’da devreye sokulan yeni otobüslerde yeni bir farklılık yaparak wireless sistemli akıllı otobüsleri dönemini başlattıklarını söyledi.

    Hayatın hızlı gelişimi ve değişimine ayak uydurmak zorunda olduklarını kaydeden Topbaş, İstanbul’un ulaşım problemini çözeceklerini söyledi.

    Dünyanın bütün metropollerinde, New York, Tokyo, Londra dahil gelişmiş bütün şehirlerinde ulaşım noktasında yeni çözümler arandığını söyledi ifade eden Topbaş: “Yoğunlaşan kent hayatının en önemli unsuru ulaşım ve erişim. Bizde buna paralel olarak dünyadaki en iyi sistemleri takip ediyor ve bunları en iyisini kentimize kazandırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

    Törenin ardından İETT filosuna katılan akıllı otobüslerden bir tanesine binerek gazetecilere bilgi veren Topbaş, teknolojinin getirdiği imkanları toplu taşıma araçlarında halka imkan olarak sunacaklarını söyledi.

    Dünyada akıllı şehirler ve akıllı sistemler nedeniyle yeni bir trend başladığını belirten Topbaş, “Vatandaşlarımız akıllı otobüslerle internete girebilecek, sosyal medyada paylaşım yapılabilecek bir ağı oluşturduk. Ayrıca akıllı telefonlar şarj eden 10 ayrı şarj ünitesi oluşturacak imkanı getirdik. Buralarda hızlı şarj özelliği olan ve akıllı telefonları şarj üniteleri monte ettik. Böylece akıllı telefonlar burada şarj edilerek İstanbullulara zaman kazandıracak. İlerleyen zamanda bütün filomuza wireless sistemini kuracağız. Dünyada kent yönetimi ve akıllı şehirler noktasında çok başarılıyız. Akıllı otobüslerle ilgili olarak bildiğim kadarıyla şuanda sadece Londra’da bir deneme var ve bir de biz bunu yapıyoruz. Buna öncü olan İETT yetkililerinini kutluyorum" diye konuştu.

    Öte yandan bir gazetecinin “Pazar günü İstanbul’da yapılacak olan 35. Vodafone Avrasya Maratonu’ için alınan önlemler nelerdir?" şeklindeki sorusuna Topbaş, “Avrasya Maratonu diye bildiğimiz halkın en yoğun olarak katılımı olduğu kıtalararası İstanbul Maratonuna 30 bin civarında maratoncu ile halk koşusuna ise 100 binin üzerinde vatandaş katılacak. Köprü güvenliği açısından halk koşusunu bölerek parçalı şekilde zaman aralıklarıyla köprünün geçilmesini sağlıyoruz. Çünkü köprüde endişe verici bir durum çıkmasın istiyoruz. Trafik olumsuz bir şekilde etkileniyor. Karşıya geçecek olanları Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanmak suretiyle Anadolu-Avrupa yakasına geçeşi sağlanacak sistem gerçekleşecek. Toplu taşımada yeni düzenlemeler yapılıyor. Köprününün etkilenmemesi için bu koşuda bazı tedbirler var. İlk etepta engelliler arkasından maratoncular bir start verilecek. Daha sonra da halk koşusu başlayacak" diye konuştu.

    Topbaş, törende kurdele kesiminin ardından bir İETT otobüsünü kullandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow