hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Mısır halkının yanında olacağız"

    Erdoğan: Mısır halkının yanında olacağız
    expand

    AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Darbe yönetimi rahatsız oluyor diye Mısır halkının yanında olmaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

    11 yıl içinde ataması yapılan öğretmen sayısının 407 bin 469 olduğunu açıklayan Başbakan Erdoğan, "Bu atamalarla birlikte toplam öğretmen sayımız 810 bin kişiye ulaştı. Şu andaki öğretmenlerin yarıdan fazlasının atamasını biz gerçekleştirdik" dedi.

    Diyarbakır'daki tarihi buluşmanın ardından bazı kesimlerin, çözüm sürecini bulandırmak için yeniden bir gayretin içine girdiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Biz çözüm sürecini sürpriz politikalarla yürüten bir hükümet değiliz" ifadelerini kullanarak "Kimsenin bize bölen, ayrıştıran deme hakkı da yoktur, haddi de yoktur" şeklinde konuştu.

    Başbakan Erdoğan, "Bu milletin başını öne eğdirecek bir girişim olursa bunun karşısında ilk duracak olan önce şahsımdır, arkadaşlarımdır, AK Parti'dir, AK Parti hükümetleridir" dedi.

    Başbakan Erdoğan, çözüm sürecini anlatırken, "Biz bu meselenin üstünü örtersek çocukarımız, torunlarımız yüzleşecek. Bizim yaşadığımızı onlar neden yaşasın, bizim çektiğimiz çileyi onlar neden çeksin. Geleceğe böyle kötü miras bırakmak istemiyoruz. Bu sözlerimi hiç kimse farklı yöne çekmesin. Biz sorunumuzu, birliğimizi bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi muhafaza ederek çözüyoruz" ifadelerini kullandı.

    "Biz dilsiz şeytan olanlardan olmayacağız"

    Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi'nin istenmeyen adam ilan edilmesine ilişkin olarak da  Başbakan Erdoğan,  "Mısır'daki darbe yönetimi rahatsız oluyor diye hakkı söylemekten,Mısır halkının yanında olmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz dilsiz şeytan olanlardan olmayacağız" dedi.

    "Cenevre'de Türkiye'nin haklılığı ortaya çıktı"

    İran'ın nükleer programı konusunda varılan anlaşmanın umut verici olduğunu belirten Başbakan Erdoğan,  Çenevre'de ortaya çıkan sonucun Türkiye'nin haklılığını ortaya çıkardığını ve Türkiye'nin tezlerinin kabul gördüğünü söyledi.

    "Bizim üzerimizde bölücü yaftası durmaz"

    Başbakan Erdoğan, anamuhalefet partisi liderinin yurt dışına gittiğinde ülkesini şikayet edip alay konusu olduğunu öne sürerek, "Yavru muhalefet ise neredeyse hiç yurt dışına çıkmıyor. Balkanlar'a gitseler, Türk cumhuriyetlerine gitseler, Ortadoğu'nun sokaklarında dolaşabilseler inanın kendi ülkelerini daha iyi görecek, tanıyacak, kendi ülkeleriyle gurur duyacaklar. Ama bunlar bırakın Edirne'yi Kars'ı, hala Sivas'ın ötesine geçemiyorlar. Kardeşlerim bizim üzerimizde bölücü yaftası durmaz. Ama bunların zihinlerinde,  masalardaki haritalarında ülkeyi nasıl böldüklerini milletim çok iyi  görüyor.  Hakkari'ye gidip Türk bayrağını sallamayacak, bir diğeri Van'a gidip geçmiş olsun bile diyemeyecek, sonra kalkıp bize hakaret edecek. Bunlar bu ya...Anamuhalefet Hakkari'ye,  anlaşma yapıyor, oraya yanına Türk bayrağı alıp gidemiyor. MHP, Van depreminde kalkıp da Van'a gidemiyor. Sevsinler sizin gibi muhalefeti, sizin gibi  milliyetçiliği... Milliyetçilik Diyarbakır'da da Trabzon'da da on binlere hitap edebilmek, yüz binlerin gönlünü kazanabilmek,  her yerde aynı gönül diliyle konuşabilmektir. Milliyetçilik bütünleştirmektir, kucaklaşmadır, helalleşmedir" diye konuştu.

    "Matematik hesapları... "

    Türkiye'nin; attığı adımlarla zayıflayan değil, daha da güçlenen, güçbirliği, gönülbirliği, kader ortaklığı yapan bir ülke olduğunu anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Şunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın değerli kardeşlerim. Milletimiz bizi gayet iyi anlıyor, ne yaptığımızı görüyor, ne yapacağımızı da çok iyi biliyor. Attığımız her adımın milletin, ülkenin lehine olduğunu, Türkiye'yi büyütmek için olduğunu, her adımın samimi adım olduğunu milletimiz kalp gözüyle takip ediyor. Teoriler bir kenarda dursun, matematik hesapları onlar da bir kenarda dursun. Biz milletimizle teorileri de aşan, hesapları aşan bir iletişim şekli inşa ettik. Diyor ya Neşet Ertaş 'kalpten kalbe bir yol vardır görünmez / gönülden gönüle gider yol gizli gizli. Evet, işte o günül diliyle, o kalp diliyle milletimizle konuşuyor, çok da iyi anlaşıyoruz. Bir sıkıntımız yok. Diyarbakır'daki coşku, Trabzon'daki heyecan bunun ispatıdır. Allah'ın izniyle ne yaparlarsa yapsınlar bu gönül dilini unutturamayacaklar, kalpten kalbe giden yolları yıkamayacaklar.

    Unutmayın; tuzakların üzerinde bir tuzak var. Hesapların üzerinde bir hesap vardır. Biz iyi niyetli olduğumuz müddetçe, biz hayrı talep ettiğimiz  müddetçe önce Allah'ın, sonra milletin hesabı, her hesaba galebe çalacak. Biz bugüne kadar her işimizde şunu söyledik; niyet hayır, akıbet hayır. Başladığımız her işe bu duayla başladık. 'Hak şerleri hayreyler, Zannetme ki gayreyler, Arif onu seyreyler; Mevla görelim neyler, Neylerse güzel eyler...' Biz bismillah diyerek başladık, hayır niyetle başladık İnşallah başladığımız  her işte de hayırlı neticelere ulaşacağız. Hiç endişe etmeyin."

    "Masadayken ne yaptınız"

    Erdoğan,  yeni anayasa  çalışmalarında gelinen son durumu da değerlendirdi.

    Erdoğan,  "Bugüne kadar darbeleri alkışlamış, darbelere çanak tutmuş, hatta darbe çığırtkanlığı yapmış partilerden sivil anayasa yazmalarını beklemek, akıntıya kürek çekmekti ama biz yine de iyiniyetimizi, umudumuzu muhafaza ettik. Sonuçta statükocu bu partiler süreci tıkadılar. Meclis Başkanı, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu feshederek bu süreci sonlandırdı. Şimdi çıkmış, 'masadan kalkmayacağız' diyorlar. Masadayken ne yaptınız ki?" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow