Dışişleri'nden "petrol" açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Türkiye ile IKBY arasında enerji alanında işbirliği konusunda, "Irak Anayasası'na da uygun bazı ticari sözleşmeler üzerinde mutabık kalındı, süreç henüz tamamlanmadı" dedi.
Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü’nün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile enerji alanında işbirliğine dair bir soruya verdiği yanıta yer verildi.
Buna göre, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'nin 27 Kasım'da Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında IKBY ile enerji iş birliği alanında Irak Anayasası’na uygun bazı ticari sözleşmeler üzerinde mutabık kalındığı ancak konuyla ilgili sürecin henüz tamamlanmadığı belirtildi.
Enerji iş birliği konusunun üçlü bir çerçevede ele alınması ve halkların ortak çıkar ve refahına hizmet edecek şekilde sonuçlandırılması gerektiği bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Ülkemiz bu iş birliğinin merkezi hükümet ile IKBY arasında Irak Anayasası ile uyumlu bir anlayış birliğinin gelişmesine ve pekişmesine de katkı sağlamasını temenni etmektedir. ?Bu anlayışla,taraflar arasındaki tüm konuların karşılıklı görüşmeler yoluyla ve iyi niyetle Irak’ın toprak bütünlüğü ve birliği zemininde süratle çözüme kavuşturulmasını arzu etmekteyiz.”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Güzel havalara mola! Meteoroloji’den yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı: Etkilenecek bölgeler belli oldu!
Fenomenlere yasa dışı bahis operasyonu! Tolunay Ören ve Kemal Can Parlak için karar verildi
2 bin 300 yıllık kaya mezardan çıktı! İlk kez sergiye çıkarıldı
Okulda görev yapan öğretmene silahlı saldırı: Hayatını kaybetti
GSB kamp başvuru sonuçları 2025 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler genc.gsb.gov.tr adresinde!