TÜRKSAT'tan tarih kültür ve uzay atlası

TÜRKSATtan tarih kültür ve uzay atlası
expand

TÜRKSAT Uydu Haberleşme ve Kablo Tv İşletmesi A.Ş'nin (TÜRKSAT) hazırladığı "Tarih, Kültür ve Uzay Atlası"nda geçmişten günümüze ünlü Türk bilim adamları, düşünürler ve tarihi mekanların yanı sıra Van kedisi, Ankara keçisi ile Türk kahvesi güneş sisteminde buluştu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

TÜRKSAT'ın hazırladığı "Tarih ve Uzay Atlası"nda "Uzay Haftası 2007 Türkiye Buluşması" kapsamında toplantıların yapıldığı 64 ilin kültürel ve tarihi miraslarına yer verildi.

Güneş sistemi üzerine "serpiştirilen" kişiler, tarihi mekanlar ve şehirlerle özdeşleştirilen objelerden bazıları şöyle:
 
"Hazerfen Ahmet Çelebi, Kandilli Rasathanesi, Bandırma Vapuru, Anıtkabir, Temel ve Takası, Dumlupınar gök cismi, tepegöz, Mevlana, Peri Bacaları, Çakabey, TÜRKSAT Uydu Yer istasyonu, Aşık Veysel, Mimar Sinan, Sabiha Gökçen, Orhun Abideleri, Ulubatlı Hasan, Deprem Dede (Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara), Anadol (otomobil), Uzun Mehmet, Van Gölü, Van kedisi, Türk kahvesi, Uluğbey, Kız Kulesi, Çanakkale Şehitliği, Nemrut Dağı, İlk TBMM, Nasrettin Hoca, Efes Antik Kenti, Pamukkale, Kılıç kalkan ekibi, Keloğlan, Denizli Horozu, 12 Hayvanlı Türk Takvimi, Caretta Caretta, Karagöz Hacivat, kelyanak kuşu, Seyit Onbaşı, Safranbolu evleri, Urfa Balıklı Göl, Melikşah Gözlem Evi, Zeybek, Boğaziçi Köprüsü, Semerkant Gözlem Evi ve Truva Atı.

Okullara dağıtıldı

Yaklaşık 3 bin adet "Tarih, Kültür ve Uzay Atlası" İl Milli Eğitim Müdürlükleri vasıtasıyla okullara dağıtıldı.

TÜRKSAT, internet sitesine koymayı planladığı Atlas ile eğitime de katkı sağlamayı hedefliyor. Öğrenciler, yakın zamanda internet sitesinde yer alacak olan dijital Atlas'ta, üstüne tıkladıkları kişiler ya da yerler hakkında bilgiye ulaşabilecekler.

Uzay: İlk 50 yıl

Dünya Uzay Haftası 50'nci Yıl Türkiye Koordinatörü olan TÜRKSAT A.Ş, Dünya atmosferinin dışına çıkan ilk araç olan Sputnik 1'in fırlatılışının 50'nci yılını kutlamak için hazırlanan "Uzay: İlk 50 Yıl, Küçük Dünyamızın Büyük Macerası" kitabının Türkçe basımına da katkı verdi.
 
Kitapta, uzayın keşfinin ilk 50 yılının öyküsü, Sir Patrick Moore'un anlatımıyla aktarılıyor.
 
Uzay fotoğrafçılığı konusunda uzman olan H.J.P Arnold'ın, son elli yıl içinde elde edilen en çarpıcı görüntülerden oluşturduğu kitapta, Apollo Ay inişleri, Voyager, Magellan, Galileo ve Cassini uçuşlarında elde edilen görüntülerin yanı sıra Hubble Uzay Teleskopu'nun çektiği muhteşem karelere de yer veriliyor.
 
Önemli gelişme ve keşiflerin bir özetini sunan kitabın önsözünü ise Ay'a ayak basan ikinci insan Buzz Aldrin'in yazmış.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow