Facebook, MySpace'in bileğini büktü

Yıllardan beri sosyal ağ siteleri arasında bileği bükülmeden ayakta durabilen MySpace'in bileği büküldü.
2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversite öğrencilerini birbirleri ile buluşturmak amacıyla kurulmuş, 2006 yılında ise üye alımlarını dünya geneline yaymış ve bir anda önü engellenemez bir popülariteye ulaşmış olan sosyal ağ sitesi Facebook, arkasında Fox gücüyle yenilmez gibi görülen sosyal ağ sitesi MySpace'i Alexa'nın son trafik verilerine göre yakalamış görünüyor.
Alexa'nın son trafik verilerine göre Facebook, MySpace'i hem tıklanma, hem de sayfa gösterimi bakımından yakaladı.
Facebook'un hızlı yükselişi karşısında bir şeyler yapma ihtiyacı duyan MySpace'in profillere Skype ile sesli görüşme imkanı koyması, kendi Web TV dizilerini yayınlaması gibi popülarite arttırıcı çabaları sonuç vermedi.
Yahoyt'da yapılan değerlendirmede her şeye ragmen MySpace'in grafiğinin daha paralel bir seyir izlediği ve kararlı olduğu belirtildi.
Site, Facebook'un grafiğinin ise sürekli yükselişte olduğu kaydederek "her yokuşun bir inişi olduğunu" hatırlattı.
KAYNAK: Yahoyt.com / Aklı fikri teknoloji olanların sitesi yahoyt.com
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Radyoyu Kim İcat Etti? Radyo Nasıl ve Ne Zaman İcat Edilidi?
Uçağı Kim İcat Etti? İlk Uçak Ne Zaman, Nasıl Bulundu? Uçağın Mucitleri Kimdir?
Televizyonu Kim İcat Etti? Geçmişten Günümüze Televizyonun Yolculuğu
Telefonu Kim İcat Etti? 1876’da Başlayan Bir Hikaye!
iPhone'u olanlar dikkat! Apple'dan uyarı geldi: Cihazlar tehdit altında