Yahoo'da istifalar istifaları kovalıyor

Yahooda istifalar istifaları kovalıyor
expand

Microsoft'a kafa tutan son Web kalesi Yahoo, dışardan sapasağlam ayakta görünüyor ancak kalenin içi çatır çatır çatlıyor.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

2007 yılından bu yana 50 kadar Yahoo yöneticisini yeni açılan firmalara ya da Google gibi "sağlam" firmalara kaptıran Yahoo'dan bir ayrılık haberi de Flickr'ın kurucu ortakları Caterina Fake ve Stewart Butterfield çifti oldu.
 
2004 yılında fotoğraf paylaşım sitesi Flickr'ı kuran ve kurdukları şirket Yahoo tarafından 34 milyon dolar'a satın alınınca Yahoo'ya transfer olan çift, Yahoo'da işlerin iyi gitmediğinin bir diğer göstergesi oldu.
 
Catherina Fake, 13 Haziran'da "Teknoloji geliştirmekten sorumlu genel müdür"lük görevini bırakırken, Flickr'dan sorumlu olarak halen çalışmaya devam eden Stewart Butterfield 12 Temmuz'da işi bırakacağını açıkladı.
 
Çiftin Yahoo'dan sonra ne yapacakları henüz belli değil, ancak Stewart Butterfield'ın istifa mektubunda yer alan "ailemle daha fazla vakit geçireceğim" ifadesi bir süre sessizlik sağlanacağı konusunda bir kısım fikir vermekte.

Joshua Scachter da bıraktı

Delicious'un kurucusu Joshua Schachter'in görevinden ayrıldığını açıkladı.
 
Ayrılığı doğrulayan Yahoo; "Joshua Schachter, Delicious ile mükemmel bir başarı yakaladı ve bu başarıyı Yahoo bünyesinde de devam ettirdi.
 
Kendisine bundan sonraki projelerinde başarılar diliyoruz" şeklinde açıklama yaptı. Mali sıkıntılar ve Microsoft'un baskıları yüzünden zor günler geçiren Yahoo, bünyesindeki önemli isimlerin birer birer istifaları ile sarsılıyor. Şirketi önümüzdeki dönemde çok daha zorlu günler bekliyor.

KAYNAK: Yahoyt.com

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow