hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit Yüzbaşı Alkan'ın cenazesinde Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen 2 kişi tutuklandı

    Şehit Yüzbaşı Alkanın cenazesinde Erdoğana hakaret ettiği iddia edilen 2 kişi tutuklandı
    expand

    Osmaniye'de, şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakoluna düzenlenen terör saldırısında şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan için hafta sonu Enverul Hamit camisinde düzenlenen cenaze töreninde yaşanan gerginlik üzerine Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ekiplerince araştırma başlatıldı.

    Şehit Yüzbaşı Alkanın cenazesinde Erdoğana hakaret ettiği iddia edilen 2 kişi tutuklandı

    Çalışmalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiğiiddiasıyla gözaltına alınıp adli kontrolle serbest kalan M.A.'nın,Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen ve üzerinde "Cumhurbaşkanı" yazan çelengi askerlerin taşıdığı sırada yırtarken görüntüleri olduğu belirlendi.Osmaniye'de, şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden N.T.ve E.D. tutuklanmış, M.A. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Neler yaşanmıştı?

    Ak Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ile Mücahit Durmuşoğlu ve Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor'un alana gelip cenaze namazı için ön safa geçmek istediği sırada kalabalıktan bir kişi, "Sizin burada işiniz yok. Defolun buradan" diyerek tepki gösterdi. Adından da sloganlar atılıp protestolar artınca, cenaze namazı hızla kıldırılarak gerilim önlenmeye çalışılmıştı. Bu sırada şehit yüzbaşının ağabeyi Yarbay Ahmet Alkan da tabut başında acı içindeki isyan sözleri ile dikkat çekti.

    Törenden sonra İl Emniyet Müdürlüğü kamera görüntülerini incelemeye aldı. Yapılan detaylı incelemede Nail Toplu, Emir Melih Avşar ve Mehmet Asker'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret niteliğinde sözler söylediği anlaşıldı. 3 kişi, yapılan operasyonla gözaltına alındı. Sorgularının ardından dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mehmet Asker Adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, Nail Toplu, Emir Melih Avşar tutuklandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow