hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara Dikimevi'nde büyük kaza

    Ankara Dikimevinde büyük kaza
    expand

    Ankara Cebeci’de Dikimevi kavşağında freni boşalan otobüs, durağa daldı. Kazada 12 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sürücüsü henüz belirlenemeyen 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Dikimevi Cemal Gürsel Caddesi'ndeki Ankaray İstasyonu yakınında bulunan otobüs durağındakilere çarptı.

    İşte katliam gibi kazadan ilk görüntüler

    Belediye otobüsü, duraktaki yolcuları altına alarak, kaldırıma ve park halindeki otomobillere çarptıktan 60 metre sonra durabildi.

    Çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtilen kazada, ilk belirlemelere göre 12 kişi öldü, 13 kişi de yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından sağlık ekiplerince çeşitli hastanelere kaldırıldı.

    Ankara Valiliği: "Otobüs kazasında 12 kişi öldü, 8 kişi yaralandı"

    Ankara Valiliği, Dikimevi'nde meydana gelen otobüs kazasına ilişkin yaptığı açıklamada, 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

    Ankara Valiliği'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle; "01 Ekim 2015 günü saat 13.30 sıralarında Çankaya-Cebeci Dikimevi Kavşağından Kurtuluş istikametine seyir halinde olan toplu taşıma otobüsü henüz belirlenemeyen bir nedenle şoförün araç hâkimiyetini kaybetmesi neticesinde otobüs durağına çarparak kaldırımda yaklaşık (80) metre sürüklenmiştir. Kazada ilk tespitlere göre (12) vatandaşımız hayatını kaybetmiş, (12) vatandaşımız yaralanmış, (8) araç hasar görmüştür. Yaralılar (3) hastanede tedavi altına alınmışlardır. Olaya adli makamlarca el konulmuş olup, tahkikata devam edilmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow