hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya Idlib'i bombaladı!

    Rusya Idlibi bombaladı
    expand
    KAYNAK DHA

    Suriye'nin İdlib kentine bağlı muhaliflerin kontrolündeki köy ve kasabalara, iddiaya göre Rus uçaklarının düzenlediği hava saldırısında 9 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriyeli yerel kaynaklar, dün ve bugün Rusya'ya ait uçakların İdlib ve çevresinde bulunan Jericho, Mar'at Numan, Sergeela, Bkivrenbl, Athar, Kvrenbil, Marchuren kasaba ve köylerine hava saldırı düzenlediğini bildirdi. Uçakların ilk saldırıdan sonra yaralıları kurtarmak için gelenlerin üzerine de füze attığı ileri sürüldü. Saldırılarda 9 sivil vatandaşın yaşamını kaybettiği yaralanan 15 kişinin de çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

    Okul bahçesine el yapımı bomba atıldı

    Türkiye açıklaması

    Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, Moskova'nın Rusya ile Türkiye'nin ilişkilerinin Suriye yüzünden kötüleşmesi için hiçbir sebep olmadığını bildirdi.

    Zaharova gazetecilere yaptığı açıklamalarda, "Başta ekonomik ilişkiler olmak üzere Rus-Türk ilişkilerinin kötüleşmesi için hiçbir sebep görmüyorum. Buna yol açacak bir durum yaşanmadı" ifadesini kullandı.

    Ünlü işadamının eşi ölü bulundu

    Zaharova, Moskova ve Ankara'nın Suriye konusundaki ilişkilerinin bir hayli aktif şekilde devam ettiğini belirterek, "Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sayfasında yer alan bilgiyi bir kez daha hatırlatmak isterim" dedi.

    Yunan jetlerinden Ege'de taciz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Savunma Bakanlığı, 3 Ekim'de Rus Su-30 savaş uçağının kısa süreliğine Türk hava sahasına giriş yaptığını ve buna olumsuz hava koşullarının sebep olduğunu bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow