Senaristlerin grevinin faturası 1.4 milyar dolar

Senaristlerin grevinin faturası 1.4 milyar dolar
expand

ABD'de senaristlerin bir süredir devam eden grevinin Los Angeles ekonomisine maliyeti 1.4 milyar doları buldu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

10 bin 500 senaristin grevde olmasının zararı sadece ABD televizyon ve sinema sektörüne olmadı.
 
5 ekimde başlayan grev Los Angeles ekonimisini de Türk parasıyla 2 milyar YTL zarara uğrattı. Milli Piyango'nun 2008 yılı çekilişi ikramiyesinin 25 milyon YTL olduğu düşünülürse grevin ABD ekonimisine verdiği zararının boyutlarının ne kadar büyük olduğu ortaya çıkıyor.
 
Dizi ve filmlerin internetteki yayın haklarından daha fazla pay isteyen senaristlerin başlattığı grev nedeniyle bu yıl Altın Küre Ödülleri töreni iptal edilmişti.
 
Grevdeki senaristler törenin iptal edilmesini istemiş, sinema oyuncularını törene gitmeleri durumunda "grev kırıcı" olarak sayacaklarını bildirmişlerdi.
 
Altın Küre'nin ardından gözler 24 şubatta yapılması planlanan 80'inci Oscar Ödül törenine çevrildi. Eğer Oscar töreni de iptal edilirse Los Angeles ekonomisinin çok daha büyük bir çöküş yaşamasından endişe ediliyor.
 
Araç kiralama, yiyecek içecek, konaklama, güzellik salonları, otopark hizmetleri gibi pek çok alanda hizmet veren firmalar böyle bir iptal olması durumunda büyük zarara uğrayacak. Tahmini zarar miktarı ise en az 130 milyon dolar olarak bildirildi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow