İngiltere Orhan Kemal'i keşfetti

Orhan Kemal’in “Baba Evi” ve “Avare Yıllar”ı tek kitap halinde İngilizce basılarak yayımlandı.
Türk edebiyatının unutulmaz yazarı Orhan Kemal’in, “ Avare Yıllar” ve “Baba Evi” adlı yarı otobiyografik romanlarından oluşan İngilizce eser, “Idle Years” (Avare Yıllar) adıyla, Londra’da İngilizce olarak basıldı ve yayımlandı.
İngiltere kitapçılarının raflarında yerini alan “Idle Years” adlı eserin tanıtımı Türkiye”nin Londra Büyükelçiliği'nde yapıldı.
Orhan Kemal’in İngilizceye çevrilen ilk kitabının önsüzünü, geçen yıl Nobel Edebiyat ödülünü kazanan Orhan Pamuk yazdı.
Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan ve eşi Bernev Alpogan’ın ev sahipliğini yaptığı tanıtım toplantısında, Alpogan Orhan Kemal”in oğlu Işık Öğütçü”yü tanıtarak Orhan kemal”in özgeçmişini anlattı.
Büyükelçi Alpogan Kemal’in yakın kalem arkadaşı olan ünlü şair Nazım Hikmet’i de andığı konuşmasında Orhan Kemal’in eserlerinden örnekler verdi.
Orhan Kemal”in eserlerinin Yunanca, Arapça ve İbranice’ye de çevrildiğini belirten Alpogan İngiltere’de kitabın büyük ilgi göreceğinden kuşkusu bulunmadığını belirtti.