Jethro Tull 40'ıncı yılında Türkiye'de

Jethro Tull 40ıncı yılında Türkiyede
expand

25 stüdyo albümü, dünya çapında 70 milyonu aşan albüm satışı ve 3 bin konserle adını müzik tarihine yazdıran Jethro Tull, "40'ıncı Yıl" tunresi kapsamında İstanbul ve Ankara'da konser verecek.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

İngiltere’nin dünya müziğine en büyük armağanlarından biri olan, eşsiz vokal stili ve grubun beyni Ian Anderson’ın yan flütüyle müzik tarihine damgasını vuran ve bu yıl 40'ıncı sanat yılını kutlayacak Jethro Tull, klasik müzik, caz ve folk öğelerini rock çatısı altında toplayarak 40 yıl boyunca müzik dünyasının gündeminden düşmeyen bir grup.
 
1968 yılında kurulan Jethro Tull, 1969 yılında ikinci albümü “Stand Up” ile İngiltere albüm listelerinde bir numaraya yükselerek, müziğe “Progressive rock” terimini getirmişti.
 
40'ıncı yılını kutlayan JETHRO TULL, “Thick As A Brick”, “Too Old To Rock ‘n’ Roll, Too Young To Die!”, “Bourée”, “Aqualung”, “Living In The Past”, “Steel Monkey”, “Locomotive Breath” gibi onlarca hit parçasına yer vereceği unutulmaz bir dünya turnesine başlıyor. 
 
Bu turne kapsamında İstanbul'a da gelecek olan Jethro Tull, daha önce de İstanbul’da konser vermişti.
 
“Konser verdiğim ülkeler içinde Türkiye’nin yeri çok özel” diyen Ian Anderson, Jethro Tull’un bu turnede müzikseverlere pek çok sürpriz de hazırladığını söyledi.
 
RTN Organizasyon'un düzenlediği İstanbul konseri 6 Haziran'da Ankara konseri ise 8 Haziran'da yapılacak. Konser biletleri Biletix'ten temin edilebiliyor. 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow