Popkomm Müzik Festivali'nde konuk ülkeyiz

Almanya'nın Berlin kentinde 8-10 Ekim'de düzenlenecek ve Türkiye'nin konuk ülke olarak katılacağı Popkomm Müzik Festivali'nde, Türk müziğinin dünyaya tanıtılması hedefleniyor.
Ceylan Otel'deki basın toplantısında konuşan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Ali Rıza Binboğa, ülkelerin artık kendi sınırları içerisinde kalamayacağını, özellikle de Türkiye gibi müziği çok üreten ve tüketen bir ülkenin dünyaya açılması gerektiğini söyledi.
Binboğa, Türkiye'nin bu konuda şimdiye kadar bazı fırsatları değerlendiremediğini ifade ederek, Türk müziğini dünyaya tanıtmaya karar verdiklerini kaydetti.
Bu kararı, Kültür ve Turizm Bakanlığına ilettiklerini anlatan Binboğa, bu doğrultuda Popkomm'da, konuk ülke olarak Türk müziğini dünyaya duyurmak istediklerini söyledi.
Türkiye'de sanatın yoğun bir şekilde üretildiğine işaret eden Binboğa, "Dünya çapında sanatçı yetiştirdik ve dünyanın her yerinde bizim sanatçılarımız var. Önemli şekilde müziğimiz var. Ancak bir türlü bunu mutlak dinlenen müzikler haline getiremedik, bundan sonra getireceğiz" diye konuştu.
Binboğa, MESAM'ın 190 ülkeyle anlaşması bulunduğunu ve bu anlaşmayla o ülkelerin telif haklarının korunduğunu aktardı. Türk müziklerinin de o ülkelerdeki mesleki birlikler tarafından korunduğunu ifade eden Binboğa, şunları kaydetti:
"Bu da şunu gösteriyor; biz aslında dünyayla içten içe sanatsal aktiviteleri paylaşıyoruz. Gönlümüzde yatan şu; bizim bestecilerimiz ve solistlerimiz dünyanın her yerinde kendi besteleri ve solistlikleriyle var olmalı. İnanıyoruz ki Popkomm'da 15 civarında konserle dünyanın her yerinden gelen insanlar tarafından Türk müziğinin renkleri izlenecek ve beğeni kazanacak."