Estonya'da Osmanlı saray müziği

Müzikolog, besteci ve orkestra şefi Emre Aracı, Estonya'nın "entelektüel başkenti" olarak anılan Tartu kentinde düzenlenen festivalde "Osmanlı Sarayı'nda Avrupa Müziği" başlığıyla Osmanlı klasik saray müziğinden örnekler verdi.
Tartu'da Glasperlenspiel Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikte, Emre Aracı, 22 kişilik Glasperlenspiel Oda Orkestrasını yöneterek, Avrupalı bestecilere Osmanlı sultanlarının yaptırdığı ve sultanlar tarafından bestelenen Avrupa klasik müziği eserlerinden örnekler sundu.
Emre Aracı, konser sırasında İngilizce olarak eserler hakkında bilgiler de verdi. Valsların ve Sultan Abdülmecit'in ölümü üzerine bestelenen eserin de yer aldığı konser izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.
Konserin düzenlendiği Tartu'nun St John Kilisesi'ni dolduran Estonlar, beğenilerini uzun süren alkışlarla gösterdi. Aracı'nın, dinmeyen alkışlar sonrası yeniden sahne alarak orkestra ile seyircilerin alkışlarını birlikte yönettiği son bölüm de büyük beğeni topladı.
Türkiye'nin Tallin Büyükelçiliği mensuplarının da izlediği konser sonunda Tallin Büyükelçisi Şule Soysal, şef Emre Aracı'yı ve orkestra mensuplarını kutladı.