"Geleceğin Sineması" ödülleri verildi

Geleceğin Sineması ödülleri verildi
expand

Geleceğin Sineması" yarışması kapsamında, kısa film projeleri desteklenmeye hak kazanan öğrencilere ödülleri, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı törenle verildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı'nın (TÜRSAK) danışmanlığında AKM'de düzenlenen gecede konuşan Bakan Günay, "Türkiye'de hepimizin sevineceği şeyler oluyor, bazılarının görmek istememe gayretine rağmen" diyerek başladı.

Sinemanın sanat içinde çok özel bir yeri olduğunu vurgulayan Günay, bu sanat dalının, yaşanan öykülerin başkalarına iletilmesini, sadece bir toplumdan ötekine değil, dünyanın her tarafına bu öykülerin aktarılmasını, kalıcı ve kitlesel olmasını sağlayan çok önemli bir alan olduğunu söyledi.

Günay, sinema konusunda Türkiye'nin azımsanamayacak bir geleneği olduğunu dile getirerek, bu geleneğin son yıllarda Bakanlığı'nın da katkılarıyla gelişmeye devam ettiğini ifade etti.

Türkiye'de 2004-2005'ten bu yana yapılan ve vizyona giren Türk filmi sayısının ikiye katlandığına işaret eden Günay, çok sayıda seyirciyle buluşan filmler yapıldığını ve Türk sinemasının çok olumlu bir doğrultuda ilerlediğini söyledi.

Bakan Günay, Geleceğin Sineması Projesinin dördüncüsünün gerçekleştirildiğini anımsatarak, "Bir girişim 4'üncü yılına varmışsa kalıcı olmuş demektir. Geleceğin Sineması'nın 5. ve 6.'sı çok daha büyük başarılarla kutlanacaktır" diye konuştu.

27 üniversiteden 183 proje

Günay, etkinliğe bu yıl 27 üniversiteden 183 projenin katıldığını belirterek, bunun, genç kuşakların, sinema öğrenimi yapanların ve öğretim verenlerin, artık bu girişimi desteklediği, benimsediği ve içselleştirdiğinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Bu alanda yeni girişimleri destekleyeceklerini ifade eden Günay, "Ama elbette bu alandaki bütün başarı, yeteneklerini projeye dönüştürmeye çalışan, yoğun emek veren genç sanatçıların, hep genç kalacak sanatçıların olacak. Çünkü sanat, böyle taze bir ruhtur aynı zamanda" dedi.

TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil, Türkiye'de bir bakanlığın ve bir sivil toplum kuruluşunun birlikte güç verdiği sinema öğrencilerine yönelik en geniş katılımlı proje olan "Geleceğin Sineması"nın, bu yıl 4'üncü yılının kutlandığını belirtti.

Yiğitgil, etkinliğin, 7. sanatın genç yaratıcılarının hayalleri ile sinemanın ufku arasında köprü kurduğunu dile getirerek, buna destek vermekten duyduğu gururu ifade etti.

Ödül kazananlar

Konuşmaların ardından, desteklenmeye değer görülen 23 öğrenci arasından ilk 3 dereceye girenler açıklandı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden "Yastık" projesiyle Selami Genli birinci olurken, ikinciliğe Marmara Üniversitesi'nden "İn Vivo" adlı çalışmasıyla Çiğdem Latifoğlu, üçüncülüğe ise aynı üniversiteden "Kuyu" adlı çalışmasıyla Erol Mintaş hak kazandı.

Bakan Günay, dereceye girenler ile projeleri desteklenmeye değer bulunan diğer öğrencilere plaketlerini verdi.

Sunuculuğunu Bergüzar Korel'in üstlendiği törene, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile sanatçılar Hülya Koçyiğit, Mahsun Kırmızıgül ve Fadik Sevin Atasoy'un da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Gecede Enbe Orkestrası da bir konser verdi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow