Reha Erdem'e ABD'den ödül

Reha Erdeme ABDden ödül
expand

ABD'nin Boston kentinde düzenlenen 7'nci Boston Türk Film Festivalinde, yönetmen Reha Erdem'e "Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü" verildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Festival komitesinden yapılan basın açıklamasında, Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nde yapılan ödül törenine, 300'e yakın sinemaseverin yanı sıra Boston'un önemli gazetelerinin film eleştirmenlerinin katıldığı bildirildi.
 
Boston Türk Festivalleri'nin kurucusu ve direktörü Boston Fahri Başkonsolosu Erkut Gömülü, ödül töreninde yaptığı açıklamada, festival ve festival kapsamında verilen Türk Sinemasında Mükemmellik Ödülü yoluyla Türk sinemasının ve Türk yönetmenlerinin ABD'de tanıtılmasına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
 
Gömülü, son iki yıldır kasım ayında düzenlenen Belgesel ve Kısa Film Yarışmasıyla da Türk sinemasının genç yönetmenleri için uluslararası bir platform sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.
 
Başlangıcından bu yana Boston Türk Film Festivalinin filmlerine evsahipliği yapan Boston Güzel Sanatlar Müzesi Film Programı Müdürü Bo Smith de, Türk sinemasının son yıllardaki başarılı örneklerinin dünya sineması için heyecan verici olduğunu ve festival ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
 
Törenin sonunda sinemaseverlerin büyük beğenisini kazanan "Beş Vakit" filminin gösterimi yapıldı ve ardından yönetmen Reha Erdem izleyicilerin sorularını yanıtladı.
 
Erdem onuruna bir resepsiyon da verildi. 7'nci Boston Türk Film Festivali etkinlikleri, 11 Mayıs'a kadar devam edecek.
 
İnternette, festival hakkında daha fazla bilgiye "www.BostonTurkishFilmFestival.org" adresinden ulaşılabiliyor.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow