FIBRESCI ödülü İranlı yönetmenin

11'inci Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivalinde, senaryosu Demet Saka'ya ait "Şişme Kadın" filmi birincilik, İranlı yönetmen Hana Makhmalbaf'ın "Utanç" adlı filmi Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIBRESCI) ödülünü aldı.
11'inci Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Kızılırmak Sineması'ndaki kapanış töreni ile sona erdi.
Oyuncu Seda Akman, kapanış töreninde yaptığı konuşmada, Vakıfbank'ın sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun katkılarıyla düzenlenen festivalde, 27 ülkeden 88 kadın yönetmenin 89 filminin 7 gün boyunca sinemaseverlerle buluştuğunu söyledi.
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında verilen ödüllerin çok prestijli olarak kabul gördüğünü ifade eden Akman, bu yıl birincilik ödülüne senaryosu Demet Saka'ya ait "Şişme Kadın" filminin, FIBRESCI ödülüne de İranlı yönetmen Hana Makhmalbaf'ın "Utanç" adlı filminin layık görüldüğünü açıkladı.
Törende ödüllerin verilmesinin ardından ödül alan filmler katılımcılara izletildi.