Çakıcı'nın 14 yıl 9 aylık cezası onandı

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Karagümrük Spor Kulübü Lokali baskını nedeniyle Alaattin Çakıcı'nın 14 yıl 9 ay 20 gün ve 6 sanığın çeşitli sürelerde hapis cezalarına çarptırılmalarına ilişkin kararı onadı.
İstanbul 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Çakıcı ve 8 sanık hakkında verdiği mahkumiyet kararlarının temyiz incelemesi tamamlandı.
Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Çakıcı'nın 14 yıl 9 ay 20 gün, diğer sanıklar Cihan Çakıcı, Müştak Çimenci, Erdoğan Öner, Ömer Koç, Veysi Cirit ve Mehmet Ali Okur'un 5 ay ile 8 yıl 1 ay 25 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmalarına ilişkin kararı usul ve yasaya uygun bularak onadı.
Daire, diğer sanıklar Ahmet Çelik ve Okan Erünal hakkında verilen mahkumiyet kararlarıyla ilgili temyizden feragat edildiği için bu kişiler hakkında temyiz incelemesi yapmadı.
Daha önce onama ve bozma kararı verildi
Kaldırılan İstanbul 1 No'lu DGM, Alaattin Çakıcı'yı, ''çıkar amaçlı suç örgütünün kurucusu ve lideri olmak'' suçundan 3 yıl 4 ay ağır hapis, ''müessir fiil'' suçundan ise en ağır yaralanan mağduru esas alarak bir kez mahkumiyet kararı kurmuş ve 1 yıl 8 ay 21 gün hapis cezası vermişti.
Temyiz incelemesini yapan Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, 2004 yılında Çakıcı hakkındaki ''çıkar amaçlı suç örgütünün kurucusu ve lideri olmaktan'' verilen 3 yıl 4 ay ağır hapis cezasına ilişkin hükmü onamıştı.
Daire, ''müessir fiil'' suçundan bir kez verilen cezayı ise yetersiz bulmuştu. Daire, bu suçtan mahkumiyet kararını 15 mağdur için ayrı ayrı kurulması gerektiğine işaret ederek bozmuştu.
Daire, diğer sanıklar hakkındaki kararı çeşitli gerekçelerle bozulmasına karar vermişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Düğünde çalan şarkıların telif parasını kim ödeyecek? Salon sahibi mi yoksa gelin ve damat mı?
RESİMLİ ANNELER GÜNÜ MESAJLARI: 2025 Resimli, Anlamlı, Yazılı, Ablaya, Teyzeye, Halaya, Anneye Göndermelik Anneler Günü Mesajları!
ANNELER GÜNÜ İNDİRİMLİ BİLET 2025 AJET: AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası nerelerde, hangi uçuşlarda geçerli?
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar alarmı!
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı