Bornova'da patlama: 1 ölü, 14 yaralı

İzmir'in Bornova ilçesindeki bir pazaryerinde patlama meydana geldi. Patlama sonucu ağır yaralanan 1 kişi öldü, 14 kişi de yaralandı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Patlama sabah saat 09.00 sıralarında Bornova'daki Özkanlar pazaryeri girişinde meydana geldi.
Pazaryerinde bir bisikletin selesine konulan bomba büyük bir gürültüyle patladı.
Patlamada pazar tezgahlarını açan çoğu esnaf 14 kişi yaralanırken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Hatem Kaval hayatını kaybetti.
Yaralılar Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Trafik Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücutlarına şarapnel parçaları isabet eden diğer yaralılardan çoğu ise ayakta tedavi edildi.
İzmir Valisi Cahit Kıraç, "İnsanlık dışı bu saldırıyı kınıyoruz" dedi. Vali Kıraç, patlamayla ilgili teknik çalışmanın devam ettiğini ve hastanelerde 5 kişinin tedavisinin sürdüğünü, diğer yaralıların taburcu edildiğini söyledi.
|
Kocaoğlu, "Cumhuriyet mitingiyle birleştirmek ne derece doğru bilmiyorum. İkisi ayrı konu. Şahsi fikrim bağdaştırmamak gerektiği. Yarınki mitingle ilgili gerekli önlemler alınacak ve katılım sağlanacaktır" dedi.
Patlama nedeniyle birçok pazar tezgahı zarar görürken, yakında bulunan ev, işyeri ve otomobillerin camları kırıldı.
Olay yerinde inceleme yapan polis, bombayı bırakanları arıyor. Üzerinde bomba bulunan bisikletin geceden pazar yerine bırakıldığı sanılıyor.
Yaralanan 14 kişinin isimleri şöyle:
* Mustafa Önal
* Ramazan Bayrak
* İrfan Karagöl
* Ela Akgül,
* Nadir Bayındır
* Fikriye Ulucak
* Şakir Kaplan
* Mutlu Kaval
* Erdoğan Berber
* Orhan Karatay
* Gökhan Karagöl
* Çiğdem Özdemir
* Veli Pinek
* Devrim Osmanoğlu

Pazaryeri esnaflarından Hasan Bakan:
"Sabah saatlerinde pazar yerinde tezgahımızı kurmuş, sohbet ediyorduk. Bir anda patlama oldu. Kendimizi yerde bulduk. Çevremdeki arkadaşlarımdan bazılarının yaralandığını gördüm. Hemen yakındaki araçlara taşıdık yaralıları. Patlamanın olduğu yerde daha önceden bir bisiklet duruyordu ve bisikletin arkasında mavi bir poşet vardı. Baktığımızda bu bisikletin ve poşetin paramparça olduğunu gördük. Ancak bu paketin kim tarafından konulduğunu görmedik"
Esnaf Halil Şafak:
"Patlamanın ardından yaralı arkadaşlarımızı ambulans beklemeden, kendimiz araçlarla gönderdik. Yaralıların ikisinin durumu ağır görünüyordu."
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Zihinsel engelli çocuğa sokak ortasında şiddet: Çevredekiler sadece izledi
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 2025: Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ne Zaman Başlayacak? Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşi Ödülü Ne?
Kavrulduk! Megakente uyarı: Bu saatlerde dışarı çıkmayın
Adapazarı'nda film gibi kovalamaca! Şehri ayağa kaldıran 6 saatlik direniş: Polise ateş açtı