"Köpek itlaf kararını bakanlık verdi"

Bandırma Belediye Başkanı Recep Eraydın, belediyeye ait hayvan barınağında koruma altında tutulan köpeklerden birinde kuduz vakasına rastlanılması üzerine 280 köpeğin itlaf edilmesiyle ilgili olarak, "İtlaf kararını, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü verdi" dedi.
Eraydın, belediyeye ait hayvan barınağının son 1.5 yıldır Hayvanseverler Derneği Bandırma Şubesi tarafından işletildiğini, belediyenin barınağın işletilmesi ve bakımıyla ilgisinin olmadığını söyledi.
Hayvanseverler Derneği'nin barınağa gerekli bakımı yapmadığını savunan Eraydın, "Hayvanseverler Derneği kuduz olan bir köpeği kontrol etmeden barınağa bırakınca, kuduz vakaları arttı. Bırakılan ve kuduz olduğu tespit edilen köpek, barınaktaki diğer köpekleri de ısırmış" dedi.
Eraydın, kuduz vakasının yaşanmasının ardından özel bir firma ile anlaştıklarını belirterek, "Anlaştığımız firma artık barınağa getirilen köpeklere gerekli kontrolü yapılıyor. Şu anda barınaktaki 50 köpeğin tüm kontrolleri yapıldı" dedi.
İtlafların usulsüz yapıldığı iddialarının da doğru olmadığını söyleyen Eraydın, "İtlaf kararını, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü verdi. Kuduz vakasıyla ilgili belediyemizin bir kusuru yoktur. Barınağı biz yaptık, ancak 1.5 yıldır Hayvanseverler Derneği tarafından yönetiliyordu" diye konuştu.
Bu arada, Balıkesir Valiliği, barınaktaki köpek itlafları ile ilgili inceleme başlattı. Balıkesir İl Sağlık ve Tarım Müdürlüğü'nce oluşturulan 6 kişilik heyet, Bandırma Kaymakamlığı'nda bir toplantı yaptı.
Öte yandan, Bandırma'nın Paşabayır mahallesinde bir araç tarafından ayağı ezilen "Duman" isimli sokak köpeği, barınakta ameliyat edildi.
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kuduz tanısı konan bir köpeğin telef olmasından sonra barınakta bulunan 280 köpek kuduz tehlikesine karşı itlaf edilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Çöplüğe dönmüştü! 1800 yıllık kutsal çeşme ve kaplıca turistik alan olacak...
Kayıp ortaokul öğrencisi Burak Koçak ile ilgili yeni gelişme! Son görüntüleri ortaya çıktı
2025 AĞUSTOS ASKERLİK CELBİ: Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak, Sevk Tarihleri Ne?
‘Garip’ leylek, hasat zamanı yine geldi! 15 yıldır çiftçilerin gönlünde taht kurdu: “Torunlarım gelmiş gibi mutlu oluyorum”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in sağlık durumu nasıl? Ferdi Zeyrek kimdir, kaç yaşında? İLK AÇIKLAMA GELDİ