İran, Türkiye'ye verdiği doğalgazı azalttı

İran, Türkiyeye verdiği doğalgazı azalttı
expand

Türkmenistan'ın İran'a doğalgaz arzını kesmesi ve soğuk hava nedeniyle İran da Türkiye'ye verdiği doğalgaz miktarını azalttı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

İran Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, İran, Türkiye'ye sattığı doğalgaz miktarını, Türkmenistan'ın kendisine sattığı doğalgazı kesmesi ve soğuk hava koşulları nedeniyle yaklaşık yüzde 75 azaltarak minimum seviye olan günlük 4-5 milyon metreküpe indirdi.
 
İran Ulusal Gaz Şirketi'nin bir yetkilisi de Türkiye'ye verilen doğalgaz miktarının düşürüldüğünü teyit etti.
 
Yetkili, Türkmenistan'ın İran'a olan doğalgaz arzının hafta sonunda eski haline dönmesini beklediklerini ifade ederek, Türkmenistan ile İran arasındaki konunun çözümlenmesiyle birlikte Türkiye'ye verilen gazın eski miktarına döneceğini kaydetti.
 
İranlı yetkililer, dün yaptıkları açıklamada, Türkmenistan'ın operasyonel problemler gerekçesiyle günlük 23 milyon metreküpe kadar çıkan doğalgaz arzını kestiğini ifade etmişlerdi.
 
İran medyasının bir kısmı, Türkmenistan'ın doğalgazın fiyatını artırmak için arzı kestiği iddiasında bulunuyor.
 
İran, geçen yıl da aynı dönemde Türkiye'ye verdiği gazı ciddi oranda azaltmıştı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow