Savaş Gemisi Çalıştayı şubatta toplanıyor

Savaş Gemisi Çalıştayı şubatta toplanıyor
expand

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Türkiye'de savaş gemisi üretim sektörünü geliştirmek için harekete geçti. Şubat ayı başında İstanbul'da yerli sanayicileri bir araya getirecek bir çalıştay düzenlenecek.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Çalıştayda hangi firmanın hangi parçayı üretebileceği kararlaştırılacak. Hedef bir savaş gemisini A'dan Z'ye tüm parçalarıyla Türkiye'de üretmek. Projenin ekonomik potansiyeli 15 milyar doları buluyor. 
 
"Milli Gemi Projesi" çerçevesinde yapımı devam eden ilk yerli savaş gemisinin eylül ayında denize inmesi bekleniyor. İlk geminin ardından şimdi de Türk savaş gemisi sektörünün bütünüyle canlandırılması gündemde.
 
Savunma Sanayi Müsteşarlığı savaş gemisi sektörüne girmek isteyen Türk firmalarını İstanbul'da bir araya getirmeye hazırlanıyor. 1 Şubat 2008 tarihinde düzenlenmesi planlanan çalıştaya savaş gemisi sektöründe çalışan ve çalışmayı isteyen tüm sanayiciler davet edilecek.
 
Bir savaş gemisinde 12 bin değişik parça yer alıyor. Yani bir geminin yapımına çok sayıda firma katkıda bulunuyor. Türkiye savaş gemilerini A'dan Z'ye üretmeye başlarsa, sektörün boyutunun 15 milyar doları bulacağı belirtiliyor.
 
Savaş Gemisi Çalıştayı'nda katılımcılar uzmanlık alanlarına göre 6 gruba ayrılacak, kimin hangi parçayı üretebileceği belirlenecek, yerli firmaların uluslararası standartları yakalayıp yakalamayacağı değerlendirilecek ve bu doğrultuda geleceğe dönük bir planlama yapılacak.
 
Çalıştay için bugüne kadar yaklaşık 250 üreticiyle temasa geçildi, yeni katılımcılar için de çalışmalar sürüyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı bu proje için Genelkurmay Bilgi Başkanlığı'ndan da bilgi desteği alıyor.
 
Çalıştaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da davet edileceği belirtiliyor.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow