"Karar MİT ve Emniyet'i de kapsayacaktır"

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Yargıtay'ın dünkü kararının oldukça kapsamlı olduğunu düşünüyorum. Kişisel değerlendirmem; kararın MİT'i ve Emniyet'i de kapsayacağı şeklindedir" dedi.
Hilton Oteli'nde düzenlenen Türkiye Noterler Birliği'nin 37'nci Olağan Kongresi'ne katılan Bakan Şahin, otele gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Şahin, Yargıtay'ın teknik takiple ilgili verdiği kararın sadece Jandarma Genel Komutanlığı'nın dosyasına atfen verilmiş bir karar olduğunu ifade etti.
Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT'le ilgili herhangi bir dosyalı müracaatın henüz gelmediğini ama "Yargıtay'ın kararı incelendiğinde genel bir bakış açısıyla karar verildiği sonucunu çıkardığını" belirten Şahin, Adalet Bakanlığı'na, Emniyet ve MİT'le ilgili aynı konuyu kapsayan bir müracaat olması halinde bakanlığın bu konuda da gerekli değerlendirmeyi yapacağını kaydetti.
Mehmet Ali Şahin, "Yargıtay'ın dünkü kararının oldukça kapsamlı olduğunu düşünüyorum. Kişisel değerlendirmem; kararın MİT'i ve Emniyet'i de kapsayacağı şeklindedir" dedi.
Terörist Kaya'nın serbest bırakılması
Terör örgütü üyesi Ayfer Kaya'nın Türkiye'ye iadesine ilişkin bir başka soru üzerine de Şahin, Kaya'nın Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyasının Almanca'ya tercüme edilerek Alman makamlarına Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nce 30 Mayıs'ta teslim edildiğini bildirdi.
Alman mahkemesinin Kaya'yı serbest bırakma kararının gerekçesini ve Türkiye'nin iade talebinin Alman mahkemesince incelenip incelenmediğini bilmediğini dile getiren Şahin, Dışişleri Bakanlığı kanalıyla bu konuda ayrıntılı bilgi isteyen bir yazı yazdıklarını, bilgi geldikten sonra kamuoyuna açıklanacağını belirtti.
Bakan Atalay: "Saygı duyuyorum"
İçişleri Bakanı Beşir Atalay da, Yargıtay'ın kararını değerlendirirken, "Bu bir yargı kararı önceki de bir yargı kararıydı. Bizim için önemli olan hukukun içinde kalmak" dedi.
"Başkaca bir hassasiyetimiz yok" diyen Atalay, "Onun için ben sonuna kadar saygı duyuyorum" diye konuştu.
Beşir Atalay, "Emniyet içinde bir girişiminiz olur mu?" sorusuna, "Bu olay yeni birşey, onun ötesinde bir şey söylemiyorum. Yargıtay kararı yargının kararı bizim için önemli" yanıtını verdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
150 yıllık ağaç devrildi: 3 araç kullanılamaz hale geldi
Müsilaja karşı yeni önlem: Çapraz Çayı'nda hayata geçirildi
İntihar mektubunda araştırma görevlisini işaret etmişti! Görevden uzaklaştırıldı
Yozgat'ta can pazarı! Taziye dönüşü kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var
METİN GÜRCAN KİMDİR? Eski Asker ve Akademisyen Metin Gürcan'ın Rütbesi Neydi, Ne Kadar Ceza Aldı? Casusluk Davasında Karar Verildi!