"Karardan sonra kıyamet kopacak"

Karardan sonra kıyamet kopacak
expand

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin "Kararımız ne yönde olursa olsun karardan sonra kıyamet kopacak" dedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Paksüt, dava konusunda AB yöneticilerinin açıklamalarını da eleştirdi.
 
ABD Büyükelçiliği konutunda önceki akşam düzenlenen resepsiyonda bazı gazetecilere konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt, yüksek yargının AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin kararının ardından "kıyamet kopacağını" söyledi.
 
Paksüt, "Şunu şimdiden söylemeliyim ki karardan sonra kıyamet kopacak. Ne karar alırsak alalım, o yönde de olsa, aksi yönde de olsa, her kesimde kıyamet kopacak" diye konuştu.
 
AB'ye eleştiri
 
Paksüt, konuşmasında AB'nin psikolojik bir hareket yürüttüğünü de ileri sürdü, Türkiye'nin bir türlü samimi olarak birliğe alınmak istemediğini belirtti.
 
Paksüt, "'Bakın parti kapattılar. Artık Türkiye ile görüşmeye gerek kalmadı' mesajı mi vermek istiyorlar? Acaba Avrupa bize, AKP'yi kapatırsak, 'müzakereleri askıya alırız, üyeliğinizi bitiririz' diyerek ters yönlü bir şaşırtmamı yaptırmaya çalışıyor? " diye sordu.
 
Osman Paksüt, kendisi de dahil olmak üzere hiçbir mahkeme üyesinin dava konusunda henüz kararını vermediğini söyledi.
 
Paksüt, "Bazıları türban kararının ardından 'Tamam mahkeme bu işi bitirdi ve AKP'yi kesin kapatacak demeye, akıl yürütmeye başladı. Bu yüksek mahkeme üyelerine hem haksızlık, hem de hakaret" dedi.
 
AKP hakkında kapatma istemi
 
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, ''laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği'' iddiasıyla AK Parti'nin kapatılması istemiyle 14 Mart 2008'de Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.
 
AKP hakkındaki iddianamenin tamamı için tıklayın 
AKP'nin esas hakkındaki savunması için tıklayın

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow