ABD: "Hiçbir ihtimali göz ardı edemeyiz"

ABD yönetimi, bir Rus havayolu şirketine ait yolcu uçağının Mısır'da düşmesi hakkında "terör saldırısı" dahil hiçbir ihtimali göz ardı edemeyeceklerini ve "belli yerlerden" ABD'ye gelecek yolcu uçaklarında güvenlik önlemlerini artırabileceklerini bildirdi.
Beyaz Saray Basın Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, 17'si çocuk 224 kişinin bulunduğu uçağın düşmesi hakkındaki ABD istihbarat
bilgilerine dayandırılan haberlere ilişkin soruları yanıtladı.
Earnest, "Şu aşamada, ABD olarak henüz kendi saptamalarımızı yaparak kazanın sebebini araştırmadık" dedi. Mısır hükümeti tarafından konuya dair
soruşturmanın devam ettiğini belirten Earnest, "Terör saldırısı dahil, hiçbir ihtimali göz ardı edemeyiz" ifadesini kullandı.
ABD'ye sefer yapacak uçaklarda da güvenliğin artırılabileceğini belirten Earnest, şöyle konuştu:
"Obama yönetimi olarak belli noktalardan ABD'ye yapılan ticari uçuşlarda güvenlik önlemlerinin artırılmasına dair adımları gözden geçiriyoruz. Bu süreç şu anda devam ediyor. Bu ek önlemleri geliştirdikten sonra havacılık endüstrisi ve uluslararası ortaklarımızla bunların düzgün ve etkili şekilde uygulanması için yakın çalışma içinde olacağız."
Bu arada, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de Mısırlı mevkidaşı Sami Şükrü'yü arayarak uçağın düşmesi hakkında konuştuğu bildirildi. Şarm Eş Şeyh-St. Petersburg uçuşunu yapan Rus yolcu uçağı, kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta çoğunluğunu Rus turistlerin oluşturduğu en az 217 kişinin bulunduğu kaydedilmişti.
Mısır'da terör örgütü IŞİD'e biat ettiğini duyuran ve ismini "Sina Vilayeti" olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis", uçağı kendilerinin düşürdüğünü iddia etmişti. Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov ise iddiaya itibar edilmemesi gerektiğini söylemişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Düğün değil, adeta istihbarat operasyonu! Bezos ve Sanchez Venedik'te evlenecek, her detayı sır: Milyonlarca dolar, 200 davetli...
İsrail İran'da ilk kez farklı bir noktayı bombaladı! Hem dünya hem İran için sembolik bir anlamı var
Dünya bu görüntüleri konuşuyor! Saldırı öncesi Tahran'a mesaj mı gitti?
Pentagon 'hedefimiz değil' dedi, Trump ise soru işareti yarattı: İran'da rejim değişikliği neden olmasın?
İspanya'nın en ilginç sınırları: 6 ayda bir el değiştiren ada, tek kelime ile kaderi belirlenen kasaba...